ZA NASILNIKE IZ LAZE TELEČKOG UKUPNO POLA VEKA ROBIJE Naskakivali na glavu momcima, šutirali onesvešćenog, pa jedan izbo nožem trojicu  (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

 Trojici je kazna izrečena za pokušaj ubistva pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju i, u ovom prvostepenom postupku, oni su osuđeni na 15, 12 i 10 godina zatvora. Predviđena kazna je od deset do 20 godina.

HOROR U SREMSKOJ MITROVICI Četiri puta izbola nožem partnera (44) u leđa i stomak

Preostala petorica mladića osuđena su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda u saizvršilaštvu. Dvojica su dobila po dve godine i 10 meseci zatvora, dvojica po dve godine i osam meseci, a jedan dve godine i šest meseci. Predviđena kazna je od šest meseci do pet godina.

Osuđenima će u kaznu biti uračunato vreme koje su proveli u pritvoru.

Prvoj trojici je produžen pritvor zbog bojazni da bi na slobodi mogli da ponove ili dovrše krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, dok su se preostala petorica i tokom sudskog postupka branila sa slobode.

Kako je predsedavajuća sudskog veća, sudija Ivana Josifović, istakla prilikom obrazlaganja presude, sud je cenio sve dokaze, a najviše video snimak, koji je po zakonu pribavljen po nalogu VJT, a na osnovu kojeg je nedvosmisleno utvrđeno šta se dešavalo i ko je od okrivljenih šta učinio. Sud je u celosti prihvatio izjave oštećenih, a priznanja okrivljenih je cenio kao neminovnost.

Sud je ukazao da su neosnovani navodi branilaca da je javnost uznemirena time što je snimak događaja dospeo u javnost, već da je sadržaj snimka, odnosno radnje okrivljenih, dovelo do uznemirenja javnosti.

Navodi se da su okrivljeni tukli oštećene rukama i nogama, bacali ih na tlo, naskakali na glavu, šutirali u glavu onesvešćenog, a jedan je nožem ubo svu trojicu.

Navedeno je da je sud u celosti prihvatio iskaze oštećenih koji su bili u izuzetnoj, životno ugrožavajućoj situaciji, u koju ih je dovela gotovo trostruko brojnija grupa okrivljenih. Iako nije sporno da je tuči prethodio manji sukob između okrivljenih i oštećenih unutar lokala, pa ih je obezbeđenje izbacilo napolje, sud nije prihvatio navode branilaca da je reč o nužnoj odbrani ili o njenom prekoračenju.

„Sva osmorica su ostala ispred lokala i čekala oštećene. Iako su mogli da se udalje, oni ostaju ispred i tu nema govora o nužnoj odbrani. Svi su sa direktnim umišljajem izvršili nasilje“, navela je Josifović.

Ona je naglasila da je sud prilikom donošenja odluke odmeravao sve olakšavajuće okolnosti. Tako je uzeto u obzir da su okrivljeni mladi ljudi, studenti ili zaposleni, neosuđivani i da su se tokom suđenja odazivali pozivu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading