BRAJAN VOLŠ PONOVO NA SUDU Da li će nešto novo biti izneto na današnjem pretresu?
Foto: Printscreen

Saslušanje Brajana Volša u slučaju ubistva njegove supruge Ane, rodom iz Beograda, koje je zakazano za danas u 9 sati po američkom vremenu moglo bi da ukaže kuda vodi slučaj koji je privukao međunarodnu pažnju.

DANAS NASTAVAK SUĐENJA BRAJANU VOLŠU Saslušanje pred sudom zakazano u 9 sati po američkom vremenu

Volš će se danas pojaviti pred sudijom putem zuma iz kazneno-popravnog doma okruga Norfolk, gde se nalazi bez mogućnosti plaćanja kaucije.

Očekuje se da će tužilaštvo dostaviti do sada prikupljene dokaze. To potencijalno uključuje predmete koji su se još uvek testirali u Državnoj laboratoriji za zločine kada se Volš poslednji put pojavio na sudu zbog optužbe za ubistvo 18. januara.

Volš se tada izjasnio da nije kriv.

Tužioci tvrde da je Brajan ubio svoju suprugu Anu u njihovom domu u Kohasetu 1. januara. Njihova tri mala sina navodno su bila u kući u to vreme.

Istražitelji sumnjaju da su Anini ostaci možda spaljeni u objektu za preradu smeća.

"Ovde preovladava mnogo stvari koje zaista ukazuju u jednom pravcu. Ima toliko pitanja bez odgovora", rekao je Piter Rajder, koji je bio prijatelj sa Anom Volš.

Rajder je Anu upoznao u poslu sa nekretninama, i kaže da je nervozan da vidi kako će se slučaj odvijati.

"Svi koji su poznavali Anu i brinuli o njoj prate ovaj slučaj. Imala je ovo pravo zlatno srce koje je želela da raširi širom sveta", rekao je on.

Tužioci su već rekli da je Brajan imao uznemirujuću pretragu na Guglu na ajpedu svog sina, uključujući i "10 načina kako da se rešiš tela" i "kako da sprečiš telo od raspadanja".

Tužilaštvo je predstavilo dokaze koje su sakupili iz 10 kesa za smeće a koje su navodno bačene na deponiji u blizini stana Brajanove majke.

Među dokazima je i komad ogrlice koju je Ana nosila, Prada tašnica, kovid vakcinacioni karton na njeno ime i druge stvari koje sadrže Anin i Brajanov DNK.

U nekom trenutku istrage, tužioci bi mogli da iznesu sve prikupljene dokaze pred veliku porotu. Velika porota bi potom glasala o tome da li da direktno optuži Brajana Volša.

Telegraf.rs je stupio u kontakt sa kancelarijom okružnog tužioca Norfolka Majka Moriseja, gde su nam potvrdili da je saslušanje zakazano za 9 sati po američkom vremenu.

"Očekuje se da se Brajan Volš uključi putem zuma, saslušanje je zakazano za 9. februar u 9 sati. Malo je verovatno da će saslušanje biti otvoreno za javnost", kaže za Telegraf.rs Dejvid Traub, iz službe za odnose sa javnošću kancelarije okružnog tužioca.

Iz kancelarije okružnog tužioca nisu želeli da komentarišu ništa više u vezi sa slučajem Ane Volš, jer je istraga i dalje u toku.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading