"NISAM ZNAO DA NE SMEM DA ŠVERCUJEM MIGRANTE" Uhapšeni varilac iz Srbije šokirao na saslušanju u Hrvatskoj!
Shutterstock/lordzg

Prema prijavi Državnom tužilaštvu, on je za još tačno neutvrđeni iznos 10. oktobra u iznajmljeno rent-a-car vozilo ”opel insignia” dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću ukrcao petoricu državljana Turske koji ne ispunjavaju uslove za za ulazak i kretanje u Hrvatskoj.

Po ukrcanju, s njima je krenuo prema auto-putu kojim je želeo stići u Zadar. Tamo je, kako je izjavio, trebalo da ih prebaci do autobuske stanice, o čemu je, kako doznaje Dubrovački vjesnik, u istrazi rekao:

- S vozilom sam došao u ulicu Marka Marulića i čekao poziv iz Bosne i Hercegovine. Prema dogovoru je trebalo migrante ukrcati i dovesti u Zadar, te se ponovno vratiti u Metković i prevesti još jednu ”turu”. Turci su doslovno uskočili u auto, pa sam krenuo ka Zadru, ali nas je u Novim selima zaustavila policija. Za prevoz svakog od njih je trebalo da dobijem po 80 evra i tako sam mislio otplatiti dug u Srbiji, gde je trebalo da dobijem pare po obavljenom poslu - rekao je M.G. i dodao kako ”nije znao da je nezakonito prevoziti takve osobe koje se, inače, po Srbiji slobodno kreću”, te je tvrdio kako novac koji mu je oduzet prilikom hapšenja potiče od posla kojeg je obavio u Nemačkoj - prenose mediji reči uhapšenog Srbina.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading