TRI DECENIJE OD UBISTVA KNELETA: Misterija „Broja 1“ i dalje traje
Printscreen

Nijedna likvidacija devedesetih nije izazavala toliko pažnje i pitanja kao ova. Inspektori su na ogledalu u sobi zatekli krvlju ispisanu poruku „Broj 1“. Ko je ubica i šta mu je značila ova poruka i danas se samo nagađa.

-Bio sam na uviđaju u sobi 331 hotela Hajat kada je Knele ubijen. Ležao je na stomaku, upucan s leđa. Mislimo da su u sobi bile dve osobe, jedna koja je očigledno imala nešto da mu saopšti i stajala je ispred njega, i druga, koja mu je stavila pištolj na potiljak i naterala ga da klekne na kolena. Na ogledalu je bio ispisan broj 1, što je možda bila poruka da je Knele prvi sa spiska za odstrel - ranije je objasnio bivši funkcioner beogradske policije, iz odeljenja za krvne delikte.

Knežević je likvidiran sa tri hica iz pištolja sa prigušivačem. Za ubistvo je bio osumnjičen Miodrag Cvijetinović zvani Miša Tajger, zet Radeta Ćaldovića Ćente, koji je nakon toga nestao. Mnogi veruju da je ubijen, a da je njegovo telo uništeno.

U momentu kad je ubijen Knežević je navodno kod sebe imao 5.000 nemačkih maraka i zlato vredno oko 80.000 maraka. Bio je član „voždovačkog klana“, pripadnik Srpske garde i veliki prijatelj Đorđa Božovića Giške. Prema rečima svedoka tog vremena, mnogima je bio trn u oku, jer je bio učesnik demonstracija 9. marta 1991. A da mu je opozicija tog vremena bila bliža, govori podatak da je ubrzo posle demonstracija postao zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

TRI DECENIJE OD UBISTVA KNELETA: Misterija „Broja 1“ i dalje traje

Printscreen

 

Kneletov otac Dušan Buca Knežević često je godina govorio da želi da sazna istinu o smrti svog sina. On je verovao da je u likvidaciju umešana i policija, a za medije je tvrdio da je za to ubistvo urađena i generalna proba.

- Deset dana pre ubistva su Giški, Belom i mom sinu specijalci upali u sobu u „Hajatu“ i naterali ih da legnu sa rukama na podu. Potom su im objasnili da proveravaju alarmne uređaje, ali sam siguran da su zapravo proveravali kako će Knele reagovati pred policijom - rekao je jednom prilikom Dušan.

Međutim, za ove tri decenije istraga gotovo da nije odmakla dalje od početka.

Printscreen

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading