VELJA NEVOLJA U HAOSU PRED SUĐENJE Srđan Lalić mu uništio odbranu!
Foto: Alo.rs

Velja se hvata za glavu! Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za brojne zločine, među kojima su i sedam brutalnih ubistva, nastavlja se suđenje u ponedeljak! Belivuk je u panici, zbog sporazuma koji je svedok okrivljeni Srđan Lalić sklopio sa tužilaštvom i tako otkrio više nego što je Velja Nevolja mogao i da sanja!

Klan se zasad tereti za sedam ubistava, međutim, Lalićev iskaz i sve ono što je otkrio zadalo je glavobolje vođi grupe.

- Veljko Belivuk bi trebalo u ponedeljak da iznosi svoju odbranu, međutim, u potpunom je haosu, jer sve ono što je planirao da kaže palo je u vodu zahvaljujući svedocima okrivljenima. Bukvalno je u situaciji da više ne zna od čega pre da se brani. Dokazi i izjave svedoka pristižu sa svih strana, što je izazvalo veliku nervozu kod ove ekipe - navodi izvor.

VELJA NEVOLJA U HAOSU PRED SUĐENJE Srđan Lalić mu uništio odbranu!

Foto: Alo.rs

 

Najpre, broj ubijenih za koje se terete mogao bi da se udvostruči, zahvaljujući svedocima koji su odlučili sve da otkriju.  

Srđan Lalić sklopio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za kaznu od 18 godina. Belivuk i Marko Miljković nisu očekivali ovakav ishod, s obzirom na to da će Lalić bio u obavezi da sve ispriča do detalja o njihovim poslovima, vođama, nalogodavcima, novcu, oružju, ali i o žrtvama iza kojih stoji ovaj krvoločni klan. Njegov iskaz pokvario je planove i Radoju Zviceru, glavnom vođi kavačkog klana, od koga je i sam Belivuk dobijao naređenja.

- Lalić će morati da otkrije sve štekove klana, ali i lokacije svih kuća smrti u kojima su na prevaru dovlačili svoje žrtve, mučili ih i ubijali ih. S obzirom na to da su pod njegovim uticajem Belivuk i ekipa novac pretvarali u kriptovalute, njegovi iskazi bi učinili da potpuno ostanu bez novca. Navodno je u prethodne dve godine ekipa kupila bitkoine za više od pet miliona evra - navodije je ranije izvor za Alo!.

Klan se tereti za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Međutim, sumnja se da je broj žrtava daleko veći.

VELJA NEVOLJA U HAOSU PRED SUĐENJE Srđan Lalić mu uništio odbranu!

Kuća smrti u Ritopeku Foto: Alo.rs

 

- Optužnice su zasad podignute za sedam žrtava, međutim, Lalić je otkrio detalje u vezi još 11 ubistava za koje se sumnja da su počinili Belivukovi i Zvicerovi ljudi. Na njihovoj listi su: Aleksandar Šarac, Mirko Kojić Koja, Vlastimir Milošević, Adis Spahić, Damir Hodžić, Milo Radulović Kapetan, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alen Kožar i Damir Hadžić - tvrdi naš sagovornik.

Sumnja se da je Belivukova ekipa organizovala i izvršila ubistva navodnih vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u januaru 2020. u Atini, u prepunom restoranu naočigled njihovih supruga i dece.

Na njihovoj listi za odstrel navodno su se našle i druge glavešine „škaljaraca“ Alen Kožar (43) iz Bara i Damir Hadžić (45) iz Užica. Oni su izrešetani u julu 2020. sa 29 metaka ispred luksuzne vile na Krfu u kojoj su odseli.

Aleksandar Šarac (35) brutalno je likvidiran usred bela dana 17. oktobra 2020. u garaži Tržnog centra „Ušće“ na Novom Beogradu. Mladić Lazar I. iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je ispalio dva metka u glavu Šarcu pištoljem sa prigušivačem.

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je 2021. predstavilo fotografije koje su navodno između sebe razmenjivali Belivuk i Marko Miljković, a na njima se vide tela Damira Hadžića i Adisa Spahića. Crna Gora tereti ovu ekipu za njihovo ubistvo, koje se odigralo istog dana kada je u kući strave u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Milo Radulović Kapetan (51) prošao je pravu golgotu jer se sumnja da su ga Belivuk i njegova ekipa dva meseca držali zatočenog, preko njegovog telefona namamljivali druge „škaljarce“, a zatim su ga navodno brutalno ubili i spalili.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading