VELIKA ZAPLENA KOD KRALJEVA Carinici otkrili 800 falsifikovanih odevnih predmeta i razne mašine!
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su početkom oktobra u dubinskim kontrolama sprovedenim u unutrašnjosti zemlje, na magistralnom putu Raška - Kraljevo, otkrili i sprečili da se putem kurirskih službi na tržištu nađu dva tovara falsifikovane robe u kojima se našlo 800 odevnih predmeta i 50 raznih mašina i alata

U tovaru koji su 4. oktobra 2022. godine carinici otkrili u kombiju jedne kurirske službe našlo se 700 odevnih predmeta poznatih robnih marki u čiju se originalnost sumnja. Najzastupljenija je bila sportska garderoba: trenerke, helanke, duksevi i jakne, a među njima se našlo i gotovo 300 kompleta dečjih trenerki.

Vozilo koje je u dubinskoj kontroli u blizina mesta Bogutovac zaustavio mobilni tim carinske službe, dopraćeno je do carinske ispostave Kraljevo, gde usledio istovar i detaljan pregled.

Potvrđeno je da je kombi prevozio stranu robu bez dokaza o plaćenim dažbinama, kao i da se sumnja u povredu prava intelektualne svojine jer su na njoj uočene oznake svetski poznatih brendova 'najk', 'adidas', 'riplej' i dr.
Dan ranije, 3. oktobra 2022. godine, na istom mestu, u blizini  Bogutovca, na magistralnom putu Raška-Kraljevo, radi vanredne kontrole zaustavljen je još jedan kamion, ovoga puta druge poznate kurirske službe.

Detaljnom kontrolom tovara utvrđeno je da se u pošiljkama nalazi velika količina električnih mašina, alata i opreme, kao i tekstine robe stranog porekla, bez dokaza o plaćenim dažbinama.
8 Foto Uprava carina Republike Srbije

U tovaru se našlo čak 50 raznih mašina i alata: agregata, hidrauličnih kompresora, dizel motora, dizalica, cirkulara, motornih testera, presa, aparata za varenje, mašina za ravnanje betona, pumpi za vodu, kao i više od 100 različitih odevnih predmeta sa oznakama poznatih proizvođača.

Sva sporna roba privremeno je zadržana do okončanja prekršajnih postupaka.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading