DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega
Foto: Alo.rs

Drama u sudnici! Suđenje Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za sedam brutalnih ubistava, ali i brojna druga krivična dela, prekinuto je juče jer je optuženom Nemanji Đuriću (35) pozlilo! Đurić je počeo da se preznojava, a zatim je izgubio svest, zbog čega je nastala panika u sudnici!

DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega

Foto: Vladimir Marković

 

Specijalni sud u Beogradu juče je bio pod policijskom opsadom zbog suđenja decenije! Na pripremnom ročištu po prvi put su se pojavili svedoci okrivljeni, koji su se sreli oči u oči sa svojim šefom, kojem su okrenuli leđa i potpisali sporazum sa tužilaštvom u zamenu za manju kaznu. Dve kolone policijskih vozila pod teškim bezbednosnim merama uz Ustaničku sprovele su Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikolu Spasojevića.

DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega

Foto: Alo.rs

 

Vlasnik kuće strave četvrti svedok okrivljeni

Spekuliše se da bi tužilaštvo moglo da sklopi sporazum i sa četvrtim svedokom saradnikom, a sumnja se da je reč o Vladu Draganiću. On je vlasnik „kuće smrti“ u Ritopeku u kojoj su vršeni strašni zločini. Navodno je on već signalizovao tužilaštvu da je spreman da sve prizna i da otkrije sve detalja u zamenu za manju kaznu.

Zbog napetosti koja bi nastala prilikom susreta sa bivšim šefom Veljkom Belivukom, u sudnici je bio prisutan veliki broj pripadnika obezbeđenja!

DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega

Foto: Vladimir Marković

 

U jednom trenutku na suđenju je nastala prava drama.

- Jedan od Veljinih vojnika počeo je čudno da se ponaša! Nemanja Đurić je počeo da se preznojava i da ponavlja da mu nije dobro. Počeo je da pada, zbog čega mu je pritrčala lekarska ekipa. Napravljena je pauza od pola sata kako bi se videlo da li je u stanju da nastavi da prati suđenje. Lekari su mu dali injekciju, a pozlilo mu je navodno zbog bubrega - navodi izvor blizak istrazi.

DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega

Foto: Alo.rs

Mile Kapetan

Putem video-linka o ubistvu Kapetana

U podgoričkom Višem sudu za danas je zakazana kontrola optužnice povodom ubistva „škaljarca“ Mila Radulovića Kapetana. Takođe, planirano je da putem video-linka u sudnicu budu uključeni Belivuk i Marko Miljković. Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića.

 

Inače, Lalić, Spasojević i Hrvatin sedeli su u delu sudnice u kojem sede advokati žrtava, odvojeni od ostalih optuženih.

DRAMA U SUDNICI Koljaču krenuo kamen iz bubrega

Foto: Vladimir Marković

 

- Sad smo u istom timu! - obratio se Laliću kratko Nikola Spasojević dok su sedeli u sudnici.

Kako saznajemo, u sredu će se najverovatnije čitati proširena optužnica za još dva ubistva za koje se tereti Veljina ekipa.

- Stiglo se do izjašnjenja branilaca i na samu optužnicu i na dokaze tužilaca, kao i dokaze koja odbrana predlaže! Ostalo je još dvoje kolega da se izjasne. U sredu ćemo imati izjašnjavanje o proširenoj optužnici za još dva ubistva! Trebalo bi da se čita druga optužnica i da se izjašnjavaju i okrivljeni i branioci - kazao je  Živko Dedović, branilac optuženog Alekse Dunjića. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading