Ivan Marinković
a. dimitrijević
Ivan Marinković

a. dimitrijević

Ivan Marinković, Foto: a. dimitrijević

Sada o njemu govorimo kao o najboljem strelcu ligaškog dela ABA lige!

Bivši krilni centar Partizana i Crvene zvezde postigao je 445 poena u 25 mečeva i sa učinkom od 17,7 poena po meču prvi je košgeter regionalnog takmičenja! Iza sebe je ostavio najkorisnijeg igrača lige Nikolu Jankovića iz Olimpije, Dragana Labovića iz Karpoša i Amerikanca Brendona Džefersona.

Kako za „Alo!“ priznaje ovaj igrač, individualno priznanje prija, ali je za njega najvažnije da je Zadar obezbedio opstanak u ABA ligi i sledeće sezone.
- Najbitnije je da smo uspeli da ostvarimo cilj i izborimo opstanak. Nije nam bilo lako, uz sve probleme koje smo imali tokom sezone. Lično sam zadovoljan igrom u ligaškom delu, naravno, moglo je još bolje. Zahvalio bih se saigračima i trenerima koji su mi pomogli da ostvarim ovakav rezultat - poručio je Marinković za „Alo!“ iz Zadra.

n Kakvi su vam planovi?

- Sada se maksimalno posvećujem završnici prvenstva Hrvatske. Pokušaćemo da ostvarimo što je moguće bolji rezultat - bez davanja velikihobećanja poručio je Marinković.

n Kakav je vaš status u klubu?
- Ostala mi je još jedna godina ugovora sa Zadrom. Da li ću da je odradim ili ću da potražim drugu sredinu, još nisam odlučio. Videcemo kada se završi sezona.

n Deluje da ste dobro prihvaćeni u Zadru?

- Ma fenomenalno! I od kluba i od navijača, ljudi u čitavom gradu. Stvarno su sjajni prema meni od prvog dana. Zadar je najkošarkaškiji grad na Balkanu, što se može videti i po poseti na utakmicama. Prošle godine smo bili odmah iza Partizana, što je neverovatno za grad koji ima 100.000 stanovnika. Što se života tiče, zasad stvarno uživam, najviše u moru i lepom vremenu.

Marinković je karijeru počeo u Partizanu, zatim je prešao u Zvezdu, pa se vratio u Partizan. Potpom je prosleđen u OKK Beograd, u MZT-u je osvojio duplu krunu, posle čega je otišao u Poljsku, da bi se kasnije preselio u Zadar.