Pacijent Bolnica Teško povređen
Printscreen Youtube
bakterija Mycoplasma genitalium

screenshot youtube

bakterija Mycoplasma genitalium , Foto: screenshot youtube

Naš novi neprijatelj se zove Mikoplazma genitalijum (Mycoplasma genitalium - MG), prenosi se nezaštićenim seksualnim odnosima, može dovesti i do smrti, a uskoro nećemo imati antibiotik za nju.

Ova podla, izuzetno mala bakterija je krenula da „osvaja svet“, a pitanje je da li ćemo moći da je zaustavimo. Simptomi, koji se mogu, a ne moraju uvek pojaviti, a veoma su slični kao kod infekcije hlamidijom su:

· zapaljenje uretera (mokraćne cevi), kako kod muškaraca tako i kod žena, pa može izazvati izuzetno jak osećaj pečenja dok mokrite;

· kod žena, izaziva upalu grlića materice i karlice, i bolove koje prate te upale;

· žene takođe mogu doživeti i krvarenje posle seksa, pa i vrlo intenzivno, a inkekcija je, takođe,  povezana i sa neplodnošću;

· za muškarce, najčešći znaci su bolno uriniranje i/ili curenje tečnosti iz penisa, ali nekad se može pojaviti i izrazito crvenilo, nepodnošljiv bol i iritacija celog polnog organa.

Ova podla bakterija, povezana je i sa povećanjem intenziteta HIV infekcije, ali, postoji velika mogućnost da je jedan od uzroka opakih karcinoma jajnika, prostate i limfoma.

Sem opasnih zdravstvenih problema koje izaziva, postoji i realna mogućnost da će ova vrsta Mikoplazme, uskoro, postati otporna i na ostale, malobrojne, antibiotike koji sada deluju na nju. Jedan od glavnih razloga njene rezistencije je i što je veoma teška za dijagnostikovanje, pa se tretira neodgovarajućim antibioticima, pošto su simptomi isti kao i za većinu bolesti uro-genitalnog trakta.  

Zato, pamet u glavu! Ako ste seksualno promiskuitetni, često menjate partnere ili ste sa partnerima kojima još uvek ne verujete, OBAVEZNO koristite jedinu pravu zaštitu – kondom, a ako ne želite da ga koristite, sa partnerom uradite neophodne testove.

Komentari (1)

XXL

12.07.2018 07:07

Bog te ovaj text k'o da je naručio kondom-lobi.