Bitkoin
Profimedia
Bitkoin

Profimedia

Bitkoin, Foto: Profimedia

Juče, 16. jula, cena bitkoina, ethra, ripplea, Bitcoin Casha i EOS-a porasla je za 3 do 8 odsto, dok je EOS zabeležio najveći dobitak među glavnim kriptovalutama. Obim BTC-a, koji je bio ključni indikator kratkoročnog rasta, opao je na 4,5 milijardi dolara, dok je obim ethera, izvorne kriptovalute Ethereuma, porastao na 2,2 milijarde dolara. 

Na „Binance“, najvećoj svetskoj platformi za razmenu kriptovaluta, obim bitkoina u odnosu na Tether (USDT) porastao je sa 130 miliona na 171 miliona dolara u proteklih 12 sati, za više od 31 odsto. Da bi se bitkoin oporavio preko nivoa od 7.000 dolara, što će omogućiti malim tokenima i digitalnim sredstvima da zabeleže značajno veća kretanja nagore, njegov oporavak će morati da bude podržan sa obimom od preko 5 milijardi dolara i zahtevaće kontinuirani rast kretanja sa 6.800 dolara.

Tokom proteklih devet nedelja, bitkoin je dosledno beležio nedeljne gubitke sa preterano snažnim trendom opadanja, a ako uspe da demonstrira stabilnost tokom ove nedelje na višem kraju regiona od 6.000 dolara i zabeleži dobru nedeljnu kupovinu, BTC može računati na srednjoročni oporavak, sa dnom od 6.500 dolara.

Još uvek je prerano zaključiti da je započet kratkoročni oporavak, ali kretanje cena BTC-a u narednih 12 sati i njegova sposobnost da postigne prethodne nivoe podrške od 6.800 i 7.000 dolara će omogućiti tržištu da predvidi kratkoročni trend većih digitalnih sredstava u narednim danima, piše CCN. Današnja vrednost na otvaranju iznosi 6.347,4 dolara.

ETH se pomerio i porastao više od 5 odsto, da bi juče trgovao preko 470 dolara.

Cena ethera je porasla iznad otpora od 450 dolara i takođe je formirala dobar obrazac rasta, što je signaliziralo poboljšanje tržišnog raspoloženja. Novi nedeljni maksimum formiran je na 476,98 dolara pre nego što je cena počela da konsoliduje dobitke.

S druge strane, početna podrška iznosi blizu 460 dolara i trendova na 30-minutnom grafikonu ETH/USD. Međutim, najvažnija podrška je oko 450 dolara (prethodni značajan nivo otpora), a ako bude proboja iznad 476,98 dolara, Ether bi mogao da dostigne snažan zamah ka poslednjem usponu od 495,49 dolara.

Iznad ovoga, cena će najverovatnije pokušati da prevaziđe barijeru od 500 dolara, piše Ethnews. Danas ethereum otvara sa vrednošću od 450,20 dolara.