Heroj vatrogasac
privatna arhiva
Heroj vatrogasac

privatna arhiva

Heroj vatrogasac, Foto: privatna arhiva

Marinković je pre dva dana na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju ordena i napisao da ga prodaje kako bi platio banjsko lečenje, koje mu je neophodno za oporavak. Nesrećni čovek je povređen prilikom gašenja požara nakon eksplozije u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) pre tri meseca, kada je četvoro ljudi poginulo, a 25 povređeno, za šta je i odlikovan.

On je potvrdio za „Alo!” da pokušava da pokrije troškove lečenja u banji, koje nije uspeo da dobije preko zdravstvenog osiguranja.

- Nemam tkivo iznad lakta desne ruke i nervi su mi povređeni ispod lakta. Bio sam 22 dana na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA), jedva sam spasao živu glavu. Ne mogu uopšte da ispravim ruku i trebalo bi da idem u Ribarsku banju, koju su mi preporučili fizikalni terapeuti, ali lečenje tamo košta oko 4.900 dinara po danu. Ipak, moja šifra bolesti ne odgovara, koliko sam shvatio, da bih dobio banjsko lečenje. Mučim se tako već mesecima, pa sam na kraju više iz šege sa prijateljima okačio na Fejsbuk da prodajem orden za hrabrost koji sam dobio - požalio nam se Marinković.

Tuga i sramota

Iako Marinković ne upire prstom ni u koga, brojni korisnici Fejsbuka su osudili činjenicu da heroj ne može od države ni lečenje da dobije.
- Tragedija iliti horor, ali kao što reče, sve stane u jednu reč - Srbija - napisao je jedan od njegovih prijatelja na toj društvemoj mreži. Drugi je imao slično mišljenje: „Tuga i sramota društvene zajednice. Ovom čoveku svaka čast. Ja bih pomogao, ali stvarno nemam.“

 Kako kaže, ne krivi nikoga, niti je imao nameru da bilo koga optužuje.

- Ne želim nikoga ni da vređam, niti da optužujem, prosto sam nakon svih ovih muka više iz šale to napisao - objasnio je Marinković.

Komandir Predrag Marinković, podsećanja radi, povređen je u februaru prilikom gašenja požara u kragujevačkom Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) nakon eksplozije koja se dogodila u magacinu sa minama i municijom.

Tokom gašenja požara, oko pola sata nakon prve, desila se još jedna eksplozija, a tada je na licu mesta stradao potpukovnik Miroslav Perišić, dok je 25 pripadnika Vojske i MUP-a povređeno. Kasnije su pronađena i tela kapetana Darka Kostića i civila Dejana Kovačevića i Željka Nikolića.

Komentari (3)

Mojsije

13.06.2017 20:57

STIDIM SE KAO GRADJANIN U KOJOJ ZEMLJI ŽIVIMO! PROPALA DRŽAVA I KORUMPIRANO RUKOVODSTVO.

Paparaco

14.06.2017 08:19

A za fontanu Srbija ima para? More, motka...

baradja

15.06.2017 07:45

Ovi od Srbije prave partijsku državu,a toliko su se osilili,obahatili,sve kontrolišu,ponašaju se kao da im je Kim, iz Severne Koreje, idol...Najgore je što se diktaturi ne nazire kraj,jer su opoziciju strpali u kanal...