Zločinac preko svog saradnika najavljuje haos
Đorđe Kojadinović
Visoki Dečani

Associated Press

Visoki Dečani, Foto: Associated Press

Revoltiran odlukom Ustavnog suda o potvrđivanju vlasništva nad 24 hektara zemlje manastiru Visoki Dečani, predsednik opštine, koji je, kako saznajemo, član Haradinajeve stranke, putem svoje Fejsbuk stranice pozvao je Albance na masovne demonstracije ispred tog manastira! Da situacija nikako nije naivna, svedoči i to da opština Dečani važi za uporište ekstremitičkog pokreta „Samoopredeljenje“, koje je odgovorno za desetine nemira u našoj južnoj pokrajini, a koji su inače koalicioni partneri Haradinajeve stranke.

Seljmanaj je poziv uputio tvrdeći da je odluka suda „nepravedna i pod uticajem politike“ i da se mora promeniti. Napomenuo je da je sud, svojom odlukom o ustupanju svojine dva društvena preduzeća manastiru, dao legitimitet odluci donetoj za vreme režima Slobodana Miloševića 1997.

Zločinac preko svog saradnika najavljuje haos

Đorđe Kojadinović

Zločinac preko svog saradnika najavljuje haos, Foto: Đorđe Kojadinović

Poruku koju je objavio Seljmanaj za nekoliko sati pregledalo je više od 12.000 ljudi, a prištinski mediji objavili su juče da vlasti i stanovnici opštine Dečani neće poštovati prošlonedeljnu odluku kosovskog Ustavnog suda, nedvosmisleno pokazavši da podržavaju protest.

- Poziv na demonstracije pristalice „Samoopredeljenja“ su jedva dočekale, jer su poznati po tome što vole da izazivaju nemire. To je grupa ekstremista spremnih na sve, ljudi kojima smeta sve srpsko, a pogotovo srpske svetinje - kaže naš izvor.

On podseća da su se i ranije na protestima zbog sličnog povoda ispred ove zadužbine Stefana Dečanskog Albanci okupljali u ogromnim grupama, kao i da su na poslednjem, kada su mahali albanskim zastavama i držali transparente, izneli niz kritika na račun igumana manastira oca Save Janjića, kojeg su vređali i optužili da sprovodi propagandu.

KFOR pojačao mere bezbednosti zbog najavljenih nemira

Associated Press

KFOR pojačao mere bezbednosti zbog najavljenih nemira, Foto: Associated Press

Zbog celokupne situacije, KFOR je još juče pojačao svoje prisustvo u okolini manastira, a već od danas njima će se pridružiti snage kosovske policije kako bi sprečili da ova srpska svetinja i monasi po ko zna koji put u nizu budu meta Albanskih ekstremista.
Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije, rekao je za „Alo!“ da Albanci najavljenim protestom žele da pošalju jednu snažnu poruku.

- Žele da pošalju snažnu poruku institucijama da ne postupaju poput Ustavnog suda i nikako da donose slične odluke jer se oni sa tim ne mogu pomiriti. A odluka suda je najispravnija moguća. Ta zemlja je u vlasništvu SPC i godinama je vođena bitka oko nje. Ja se nadam da će se sve završiti na miran način, ali to zavisi isključivo od njihovog plana - kaže Drecun.

Komentari (3)

Ateista

25.05.2016 09:16

Ako mene pitate sve šta je prokleto,masonsko,satanističko i krivoslavno treba da se ispravi ili sa minaretima kao Aja Sofija ili da se poruši i dobro izurinira ili da se poplavi ili zapali... jer sve je bolje od tog ironičnog inata koji se zove Pravoslavlje!!!

Vera

25.05.2016 09:17

ISTINA ČOVEKA OSLOBADJA ko i onih 30 000 srba koji su posle priznanja da julijanski kalendar nije tačan prešli u katolike samo šteta šta ni ne sme da se kaže koliko ih je prešlo u muslimane…ako nekome ceo život ispireš mozak pa nije lud da ti to dozvoli da mu radiš i do kraja života!?

dr_ mengele

25.05.2016 09:36

Samo ga takni..