Hanka Paldum
Jutjub printskrin
Hanka Paldum

Jutjub printskrin

Hanka Paldum, Foto: Jutjub printskrin

Tokom iskaza poznate folk pevačice Tomiću je pozlilo, nakon čega je sudija Firdeus Alajbegović doneo odluku da se pretres odloži za 26. august.

Paldum je tužila Tomića i Goluba zbog klevete i nanesenog duševnog bola. Pevačica je tokom iskaza u nekoliko navrata potvrdila da nikada, do danas, nije videla Goluba i da ga nije fizički zlostavljala 1993. godine, kako tvrdi Golub, a prenosi "Glas Srpske".

"Tokom rata u BiH samo sam jednom napustila Sarajevo. Bilo je to septembra 1993. godine, kada sam zajedno sa još nekoliko pevača iz umetničke čete išla na linije kako bi se družili i pevali našim borcima na slobodnim teritorijama. Tokom tog putovanja ni jednom nisam srela bilo kakvog zarobljenika, niti sam nekoga maltretirala", rekla je Hanka Paldum.

Početkom 2013. godine u medijima su se pojavili natpisi prema kojima je Golub, koji je za vreme rata bio zatvoren u logoru Silos u Tarčinu, izjavio kako ga je popularna pevačica 1993. godine fizički maltretirala, što mu je prouzrokovalo trajna oštećenja.

Prema Golubovim navodima, Paldum mu je naredila da legne na zemlju, a potom mu je nogom "zgnječila polni organ", zbog čega, kako kaže, kasnije nije mogao da ima decu.