Ljubomora okidač za ubistvo: Goran i Jasmina Živković
Privatna arhiva

Goran Živković (53) iz Medoševca optužen je da je 3. oktobra 2016. godine na brutalan način ubio svoju suprugu Jasminu Živković (48) tako što joj je smrskao lobanju sa 10 udaraca gvozdenom šipkom, a potom pokušao da inscenira razbojništvo.

On se tereti za teško ubistvo „počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda”, zbog čega mu preti najstroža kazna zatvora - 40 godina!

Glavom udarao o vrata

Kako bi prikrio zločin, Goran je šipku bacio u septičku jamu u dvorištu. U kupatilu je skinuo krvavu majicu i oprao ruke, a zatim izvršio fingiranu premetačinu kuće. Optužen je da je glavom više puta udario u futer ulaznih vrata dnevne sobe i zid u hodniku kuće, u nameri da povrede na glavi prikaže kao rezultat napada nepoznatih razbojnika, da bi u jutarnjim časovima izašao ispred kuće i legao na betonsku stazu ispred ulaznih vrata, dozivajući pomoć. Tu ga je nakon nekog vremena zatekao komšija, kome je čitavu situaciju predstavio kao da je napadnut prilikom ulaska u kuću i relao je da se ničega ne seća.

 Uzrok krvavog zločina je, kako se navodi u optužnici, Goranova patološka i sumanuta ljubomora zbog verovanja da ga je supruga varala sa drugim muškarcima i u Medoševcu, gde su živeli, i u Mariboru u Sloveniji, gde su radili.

Zločin se desio u periodu između dva i 8.40 časova u porodičnoj kući u Medoševcu nakon što je Živković posumnjao da je supruga tokom večeri u više navrata putem mobilnog telefona kontaktirala sa svojim navodnim ljubavnikom.

U toku svađe najpre je polomio njen mobilni telefon, a potom joj je prišao dok je sedela na krevetu u spavaćoj sobi i udario joj dva šamara.

- Nakon toga je u hodniku kuće pronašao gvozdenu šipku dužine 37 centimetara, prečnika 2,7 centimetra, pa je, vrativši se u spavaću sobu, prišao oštećenoj, koja je i dalje sedela u krevetu, i zadao joj pet-šest udaraca po podlakticama obe ruke, pošto je rukama pokušala da zaštiti lice. Onda se popeo na krevet i seo preko karličnog dela tela oštećene, okrenut prema njoj licem u lice, i pritom joj šipkom zadao više od 10 udaraca po glavi, nanevši joj teške telesne povrede opasne po život - navodi se u optužnici.

Jasmina je zadobila višestruke otvorene utisnute prelome kostiju lobanje sa povredom mozga, usleg čega je preminula na licu mesta.

Muž ubica je nakon dva dana prizano zločin.

Policija našla šipku u septičkoj jami

Kako je naš list pisao, čim je tim iskusnih forenzičara niške policije ušao u kuću i počeo da analizira tragove, posumnjalo se u Živkovićevu priču, koja je počela da se ruši kao kula od karata. A kada je u septičkoj jami u dvorištu pronađena šipka kojom je počinjeno ubistvo, njegova izmišljena priča ostala je bez argumenata, pa je, suočen sa činjenicama, dva dana kasnije priznao zločin.

 

Tagovi

Komentari (1)

sudija

19.04.2017 05:17

Ja bi ga bacio u tu septicku jamu i dok ne crkne ne bi ga pustio napolje.