Čorba
Profimedia.rs
Čorba

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Potrebno je:

300 g junećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
zelena ljuta papričica
1 supena kašika ulja
1 kašičica aleve paprike
2 supene kašike pirea od paradajza
1 l goveđeg bujona
2 dl kisele pavlake
so, suvi začin po potrebi

Priprema:

Meso iseći na kockice. U sud staviti ulje i kada se ugreje propržiti meso da postane karemelizovano sa svih strana. Izvaditi kockice na tanjir i na ulju prodinstati sitno seckani crni luk i šargarepu seckanu na sitne kockice. Sipati pire od paradajza i prodinstati. Vratiti meso, sve sjedininiti i posuti alevom paprikom. Naliti sa bujonom i kuvati na umerenoj temperaturi jedan i po sat poklopljeno. Probajte i dodajte začine po ukusu. Na kraju iseckajte zelenu papriku i malo prokuvajte. Čorbu servirajte, a svako po želji neka doda kiselu pavlaku.