Supica od šampinjona
promo
Torta od palačinki

promo

Torta od palačinki, Foto: promo

Torta od palačinki

Sastojci:
- 5 jaja

- 5 kašika šećera

- 5 kašika brašna

- 2 dl mleka

- ulje za prženje

- 150 g mlevenih oraha

- 150 g šećera

- nastrugana kora limuna za posipanje

Priprema:

Penasto umutite najpre žumance sa šećerom, zatim dodajte i ostale sastojke i na kraju šne od belanaca. Samo s jedne strane ispecite palačinke i pazite da na zagore. Ređajte ih jednu na drugu, kao tortu, a između posipajte mlevenim orasima pomešanim sa šećerom i nastruganom limunovom korom. Stavite u rernu na 200 stepeni dva-tri minuta da se zapeče i secite kao tortu. Odozgo pospite mlevenim orasima.

Carski krompir

promo

Carski krompir, Foto: promo

Carski krompir

Sastojci:

- 4 manja krompira

- 2/3 šolje narendanog kačkavalja

- 250 g mlevenog mesa

- 1/4 glavice crnog luka

- paprika

- čen belog luka

- so

- biber

- 2 kašičice kečapa

- 2 kašičice senfa

- kumin

- peršun

Priprema:

Operite krompir, stavite ga u vatrostalnu posudu i stavite u mikrotalasnu na sedam minuta kako bi omekšao dovoljno da ga možete izdubiti. U tiganju na ulju prodinstajte meso, luk, seckanu papriku i začine. Dodajte kečap, senf i kumin. Napunite krompir dobijenom smesom. Narendajte kačkavalj odozgo i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Dodajte seckani peršun i služite.

Supica od šampinjona

promo

Supica od šampinjona, Foto: promo

Supica od šampinjona

Sastojci:

- 300 g šampinjona

- glavica crnog luka

- manja šargarepa

- 200 ml mleka

- 150 ml pavlake za kuvanje

- so

- biber

- suvi biljni začin

Priprema:

Na malo ulja prodinstajte sitno seckani luk, pa dodajte šampinjone narezane na listiće, ali ostavite 2-3 komada sa strane. Kad šampinjoni omekšaju, ispasirajte ih štapnim mikserom. Vratite pečurke na šporet, dodajte sitno seckane šampinjone koje ste ostavili i kratko ih propržili na gril tiganju i na sitne kockice isečenu šargarepu. Začinite po ukusu i prelijte vodom. Kad šargarepa omekša, dodajte mleko i pavlaku za kuvanje, kratko prokuvajte, pa poslužite.

Save

Save

Tagovi