Gugl "preselio" Visoke Dečane
Printscreen Google Maps
Gugl

Printscreen Google Maps

Gugl "preselio" Visoke Dečane, Foto: Printscreen Google Maps

To je danas napisao na Tviteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.

Naime, kada se u pretrazi Gugl mapa ukuca "Manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na naizgled praznu lokaciju u neposrednoj blizini Leskovca, umesto kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Otac Sava uputio je molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu (opcija feedback, Google maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Gugl mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture," stoji na Tviteru.

Komentari (1)

Namera ili greska?

24.07.2016 06:25

Mnoge lokacije na pojedinim tackama planete elektronskim uredjajima su nevidljive ili im prave zabunu i greske! Nekada su razlog tome prirodne magnetne sile i zracenja i ta mesta ljudi zovu Mesta Moci.A nekada to budu i Starim Znanjima i Mocima zasticena mesta.Npr.dvorac koji je Hitler koristio kao skloniste i mesto u kome su praktikovali okultizam,bilo je nevidljivo iz vazduha i bez obzira na pokusaje nikada nisu uspeli da ga bombarduju.Srbija ima nekoliko takvih tacki.