Budućnost evropske košarke: Marko Gudurić
Aleksandar Dimitrijević
Budućnost evropske košarke: Marko Gudurić

Aleksandar Dimitrijević

Budućnost evropske košarke: Marko Gudurić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

On je rekao i da je Zvezda uvek konkurentna, uprkos rutinskim pobedama kluba iz Istanbula u poslednjih nekoliko sezona.

- Zvezda je vrlo kvalitetan tim, ima dobre igrače i uvek se takmičimo na terenu. Pratim crveno-bele svake sezone. Ove godine su izgubili neke utakmice u finišu. Mislim da je rotacija presudila, najviše zbog povreda i bolesti nekih košarkaša. Dobar je sistem u klubu, odličan stručni štab, koji veoma poštujem, i talentovani igrači. Da je Marko Gudurić igrao u četvrtak, sigurno bi bilo drugačije. On je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, a mislim da će uskoro biti i najbolji igrač Starog kontinenta. Ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih - rekao je Pero Antić za „Alo!“.

Adut turskog šampiona postigao je 13 poena u pobedi svog tima nad ekipom Dejana Radonjića u 11. kolu Evrolige.
- Fenerbahče je ozbiljan tim, ostavio je sve košarkaše od prošle sezone i doveo još neka pojačanja. Uvek je cilj najviši plasman, bila to Evroliga ili prijateljski turniri. Svaki put igramo maksimalno - dodao je on.

Divi se  naslednicima  u Zvezdi:  Pero Antić

profimedia

Divi se naslednicima u Zvezdi: Pero Antić, Foto: profimedia

Antić je član Fenerbahčea od 2015, igrao je u Olimpijakosu, ali i u NBA ekipi Atlanta Hoks.
- Naporna je Evroliga. Nema vremena da se spremi utakmica, nema vremena za odmor. Teži se tome da bude kao NBA i to čelnicima Lige polazi za rukom. Koliko sam uspeo da pročitam, rejting i gledanost su se podigli na visoke koeficijente. Što se nas tiče, mnogo su nam teški ova sezona i sistem. U Evropi se mnogo više trenira nego u SAD, gde se sve svodi na putovanja i utakmice. Zbog toga su ovde i učestale povrede. Interesantno je, idamo dalje - zaključio je Antić.

Napeto je sa Željkom

Antić u prvi plan ističe i trenerske sposobnosti Željka Obradovića. - Sa Željkom Obradovićem je uvek napeto. To dolikuje njegovom karakteru. Uvek se trudi da nas probudi i izvede na pravi put. Ipak bih te stvari i pojedinosti ostavio za svlačionicu - kaže on.

Save

Komentari (1)

mmne

10.12.2016 15:31

ma ok...samo u cemu ce da bude najbolji?