Milan Lane Jovanović
Mladen Šurjanac
Milan Lane Jovanović
Milan Lane Jovanović, Foto: Mladen Šurjanac

Menadžer kluba sa „Enfilda“ Jirgen Klop oduševljen je fudbalerom crveno-belih za kojeg je spreman da izdvoji najmanje 6.000.000 evra. Skauti petostrukog šampiona Evrope biće na današnjem derbiju Superlige između Čukaričkog i Crvene zvezde kako bi se na licu mesta uverili u kvalitete Grujića.

Međutim, bivši član „crvenih“ i nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Jovanović savetuje mladog asa da ne žuri s odlaskom u top-klubove i da je potrebno da pre toga napravi međukorak i odabere sredinu u kojoj će morati da se potvrdi i razvije kao vrhunski igrač.

Marko Grujić
Marko Grujić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Marko Grujić je već sad kompletan igrač. Poznajem njega i njegovog oca, dobro je što oko sebe ima jako dobro okruženje. Nema potrebe nigde da žuri. Nikad nije kasno za pravog igrača. Po mom mišljenju, njemu je potrebna jedna međustepenica. Jača liga od srpske i klub gde će moći da igra evropska takmičenja - ili Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Gde će moći da se potvrdi na top-nivou. Naša liga nije merilo. Pa doći će i taj Liverpul kad bude imao 22, 23 godine i kad bude bio, što se kaže, igrač u fulu - rekao je Jovanović u razgovoru za „Alo!“.

Sam Lane Jovanović nije imao dobro iskustvo na „Enfildu“, i to kao potpuno formiran igrač na vrhuncu karijere. Zbog toga smatra da bi Grujić napravio grešku ako bi kao neizbrušen fudbalski dijamant odmah uleteo u sistem velikog kluba.

- Ako ode u Liverpul ili neki drugi veliki klub, odabraće teži put i veći rizik. Njemu je potrebno da stekne samopouzdanje, a ne da se traumira. Imamo igrača koji su prerano otišli, a 95 odsto njih je prerano izgubljeno. U velikim sistemima nema vremena za čekanje. A Marku je potrebna minutaža i prostor da radi i napreduje još više. Želim mu da ostane skroman i da bude srećan, a ne sumnjam da će dokazati da je svetski potencijal - rekao je Jovanović.

 

Markecu je bolje da je ostao u Benfiki

Liverpul i njegovo lutanje za dobitnim timom progutali su svojevremeno najvećeg talenta srpskog fudbala Lazara Markovića. Mladi as došao je kao veliko pojačanje iz Benfike, ali se nije snašao, pa je poslat u Fenerbahče na pozajmicu, a njegova karijera krenula je silaznom putanjom. - Da li je Lazar Marković vrhunski talenat? Za mene jeste, ali gde je sad? Mislim da je bilo bolje da je ostao u Benfiki još dve ili tri godine. Igrao bi Ligu šampiona, ne bi mu ništa falilo. Benfika je gigant - smatra Jovanović.

 

Komentari (1)

Predragon

06.12.2015 10:37

Nemojte molim vas samo njegove savete da prenosite. On je izgleda savetovao i krasica...