Ne mrda s  „Enfilda“:  Marko  Grujić
Marko Metlaš
Ne mrda s  „Enfilda“:  Marko  Grujić
Ne mrda s „Enfilda“: Marko Grujić, Foto: Marko Metlaš

 

On je juče u društvu menadžera Zorana Stojadinovića trebalo da otputuje u Englesku, ali je zbog loših vremenskih uslova i mećave njegov let iz Frankfurta za Englesku otkazan. Kad stigne u Liverpul, mladi as bi trebalo da prođe lekarske preglede, nakon kojih će potpisati ugovor i staviti se na raspolaganje menadžeru Jirgenu Klopu i priključiti novim saigračima na „Enfildu“.


Prvobitna zamisao svih u Crvenoj zvezdi i Markovog oca Gorana bila je da mladi reprezentativac ostane u Beogradu još šest meseci na pozajmici, ali se od te ideje odustalo pre svega zbog toga da ne bi rizikovao povredu na nekom od loših terena u Superligi.


- Marko Grujić će potpisati ugovor s Liverpulom, ali se neće vraćati u Crvenu zvezdu na pozajmicu. Tako je odlučeno u razgovorima njegovog oca i rukovodstva Crvene zvezde i procenjeno je da bi mladi fudbaler mogao da rizikuje povredu ukoliko nastavi da igra u srpskom šampionatu. Zbog toga je ugovoreno da je najbolje da odmah pređe u Liverpul i priključi se novom timu - tvrdi naš dobro obavešteni izvor sa „Marakane“.

Dobio neophodno  pojačanje: Klop
Dobio neophodno pojačanje: Klop, Foto: Tanjug AP


Transfer Marka Grujića na „Enfild“ vredan je 7.000.000 evra, ali je dogovorom između dva kluba utvrđeno da milion evra Zvezda ostavi Liverpulu na ime pozajmice. Zbog novih okolnosti ostaje da se vidi da li će sporni milion ostati u Ljutice Bogdana ili će Liverpul i Zvezda napraviti novi dogovor.


Ono što je izvesno jeste da će Marko Grujić potpisati petogodišnji ugovor s petostrukim šampionom Evrope, čime će postati treći Srbin koji je obukao dres „crvenih“. Pre njega tu čast su imali Milan Jovanović i Lazar Marković.

 

Zvezda zna gde će potrošiti pare

Prelaskom u Liverpul Marko Grujić obezbedio je normalno funkcionisanje Crvene zvezde u narednom periodu i prokrčio put lideru Superlige ka evropskoj licenci. Crveno-beli već znaju kako će potrošiti novac od transfera talentovanog veziste i gde. Oko 4.500.000 evra otići će na izmirenje dugova prema igračima, radnoj zajednici, kao i bivšim igračima i trenerima. Ostalih 1.500.000 evra biće iskorišćeno na pojačanja. Glavna meta biće vezista Mordovije Damijen le Talek, a pre pokušaja njegovog angažmana, Zvezda će morati Rusima da isplati 200.000 evra za Mičela Donalda.

Komentari (1)

Cigi

04.01.2016 11:40

Ja bih ipak proverio te tzv. "dobro obavaštene izvore" koji su vam prosledili ovakvu informaciju. Pogotovo onaj deo koji govori o tome kako će prihod biti preraspoređen.