Anđela Bačević i Ivana Ivanović
Alo!
Anđela Bačević i Ivana Ivanović

Alo!

Anđela Bačević i Ivana Ivanović, Foto: Alo!

U domu porodice Bačević, u Industrijskoj ulici na ulazu u Aleksandrovac, grobnu tišinu remeti samo jezivi lelek rođaka koje nariču za Anđelom. Otac pored odra svoje ljubimice prima saučešće, dok majka u nemom bolu grli veliku Anđelinu sliku. Niko od bližih rođaka nije u stanju da išta kaže o velikoj tragediji.

- Anđela i Ivana su vršnjakinje. Pre dva dana su došle iz Švajcarske, iz mesta Cug gde žive. Pošle su zajedno u grad, i eto šta ih je zadesilo. Strašna sudbina – rekli su nam u dvorištu Bačevića. Sahrana Anđele Bačević biće u sredu, u 13 sati, na Stanjevačkom groblju.

Bez istrage i obdukcije!

Na vanrednoj sednici Opštinsko veće Aleksandrovca donelo je odluku da se sreda, 27. jul, u Župi proglasi Danom žalosti zbog tragične pogibije Anđele Bačević i Ivane Ivanović, kao i Mileta Obradovića iz sela Mrmoš, koji je u nedelju stradao vozeći motocikl. - Strašno je što su u samo dva dana ugašena tri mlada života. Poslednji put ovakvu tragediju imali smo pre pet godina, kada su četvorica mladića iz Vitkova izgubila život u saobraćajnoj nesreći - kazao je Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac, kojeg smo zatekli u dvorištu porodice Bačević, gde je došao da izrazi saučešće.

U domu Ivanovića, u selu Rudenica, 15-tak kilometra od Aleksandrovca, svi su šokirani strašnom tragedijom.

- Ivana nam je bila najmlađa unuka jer sin Boban i snaja Mirjana imaju još tri starije ćerke, Andreu, Anđelu i Aleksandru. Ivana je Anđelu upoznala u KUD „Sveti Sava“ u Cugu, gde su obe igrale folklor. Zajedno su pre dva dana došle kući. Moj muž Zoran je Ivanu u ponedeljak po podne odvezao kod Anđele - tiho je govorila Ivanina baka Milunka.

Milunka je rekla da se ne seća ko ju je nazvao da joj kaže kako je najmlađu unuku pogodio grom.

Meštani ostavljaju cveće i pale sveće na mestu tragedije

S. Milenković

Meštani ostavljaju cveće i pale sveće na mestu tragedije, Foto: S. Milenković

- Srce mi se zaledilo i odmah sam pomislila na najgore, iako su nam rekli da se bore za njen život. Kada smo stigli u kruševačku bolnicu, lekari su nam saopštili da je preminula. Nema više mog lepog anđela… - jecala je Milunka.

U porodici Ivanović su u utorak čekali da iz Švajcarske doputuju Ivanini roditelji Boban i Mirjana. Tek nakon toga porodica će doneti odluku gde će Ivana biti sahranjena. Najverovatnije će joj večno počivalište biti u Cugu, kako bi roditelji mogli da posećuju njen grob.

Boško Šimunović, radnik pogrebnog odeljenja komunalnog preduzeća među prvima je pokušao da pritekne u pomoć nesrećnim devojčicama.

Baka Milunka

G. Z.

Baka Milunka, Foto: G. Z.

- Živim preko puta Hale sportova i pošto sam video da se gomilaju oblaci i sprema nevreme, izašao sam na kapiju, jer je i moje dete bilo na bazenu. Kada je ušla na kapiju, rekao sam joj da požuri u kuću jer je počela kiša. U tom trenutku je nebo dva puta zasvetlelo, a posle nekoliko trenutaka zaustavio se auto iz kojeg je izašla žena i počela da zapomaže: „Pomozite, pogiboše deca!“. Prišao sam i video jednu devojčicu kako leži ispod lipe. Pored nje su bile naočare i mobilni nagoreo sa jedne strane. Druga devojčica je ležala na trotoaru - priča Boško.

On kaže da je stalo još nekoliko automobila i da su devojčice prebačene u Hitnu pomoć u Aleksandrovcu. Tamo su konstatovali da je Anđela preminula dok su Ivanu poslali u bolnicu u Kruševcu, gde su lekari dva sata bezuspešno pokušavali da je reanimiraju.

Tuga u domu  Ivanovića u Rudenici

G. Z.

Tuga u domu Ivanovića u Rudenici, Foto: G. Z.

 

Umesto na svadbu, na groblje

Umesto da se vesele, u porodici Ivanović tuguju. Naime, za 6. avgust je bila zakazana svadba njihove najstarije ćerke Andree, koja je odložena. Zbog Ivanine pogibije odložena je i svadba bratanca Zorana Ivanovića.

Save

Save

Komentari (1)

GLUMICA

27.07.2016 09:37

SUDBNA ili zapisan KOD...(vek trajanja)