Zasad  miran: Miodrag  Božović
Aleksandar Dimitrijević
Zasad  miran: Miodrag  Božović

Aleksandar Dimitrijević

Miodrag Božović, Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Grof" je našalio se da bi najbolje bilo da utakmice počne penalom za Partizan i na taj način završi priča o tome kako nije dosuđen već 21 godinu.

- Normalno, očekivanja su da nastavimo pobednički niz i stvaramo nove rekorde, iako se radi o Partizanu. U derbiju nema favorita, nikada ga nije bilo, bez obzira na tabelu. Partizan je naš najveći protivnik, veliki izazo -, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Crnogorskom treneru zasmetale su priče da je večiti derbi važniji od titule, kao i to što Partizanu u duelima sa Crvenom zvezdom nije sviran penal 21 godinu.

- Vidim da se stvara atmosfera pobeda ili smrt, ali ovo je samo fudbal. Partizan ne osvaja prvenstvo ako pobedi. Slažem se da svake godine Partizan dobije derbi, a mi uzmemo titulu. Zamislite dođe Božinov iz Bugarske, gde je slušao pojedine narodnjake i priča o penalima i derbiju. Najpametnije da sutra Glođović počne utakmicu penalom za Partizan - rekao je Božović.

Prema njegovim rečima sadašnja situacija podseća na prvi ovosezonski meč, kada je Crvena zvezda slavila sa 3:1.

- Partizan je bio u odličnoj situaciji, sjajne rezultate pravio u Evropi, mnogo bolji od nas su bili, pa smo mi pobedili. Odlučiće mirnoća, ko bude hladniji. Ne stvaramo sebi pritisak, čak i da izgubimo imaćemo čak 26 bodova prednosti. Kada osvojimo titulu ovaj derbi niko pominjati neće - ističe on.

Božović je dodao da najveća opasnost crveno-belima preti od Saše Ilića i Nemanje Mihajlovića.

- Došli smo im Everton i Gogua, koji nikada nije čuo za Zvezdu. Tu su još Stevanović, Božinov, Ilić, kome čestitam što će odigrati rekordni 26. derbi, pa Mihajlović, koga sam hteo da dovedem u Rostov. Ali, uz dužno poštovanje, najviše zavisimo sami od sebe.

On je dodao da ima tri dileme za sutra, kao i da su igrači svi zdravi, a potom je iskoristio još jednu priliku da se našali.

- Prehladila nam se radnica u administraciji. Nadam se da će se oporaviti do derbija - svom stilu je izjavio.

Kapiten Aleksandar Luković ističe da ekipa sa velikim nestrpljenjem očekuje sutrašnji meč.

- To je posebna utakmica, svi smo orni i spremni. Neće biti lako, ne znači puno što smo prvi i imamo 20 pobeda zaredom. Meč sa Patizanom je sam po sebi motiv, nadam se našoj pobedi. Ne bih bio zadovoljan remijem - zaključio je Luković.

Utakmica večitih rivala, 150. po redu, na programu je u subotu na stadionu Partizana od 17 sati.