Krompir
profimedia
Krompir

profimedia

Krompir, Foto: profimedia

Sastojci:
- 1 kg krompira
- maslinovo ulje
- sok od 1/2 limuna
- čen belog luka
- so, biber
- origano
- sir po želji

Priprema: Očistite krompir i isecite ga po dužini na četvrtine. Složite krompir u prethodno uljem ili maslacem namazanu tepsiju. U posebnoj činiji pomešajte maslinovo ulje ili otopljeni maslac, limunov sok, pritiskajte beli luk da pusti sok (ne stavljate ceo čen), so, biber, origano i vodu. Dobro promešajte i prelijte krompir. Cela smesa bi trebalo da popuni tepsiju do pola visine krompira. Zagrejte rernu na 210 do 220 stepeni. Prekrijte tepsiju folijom i ubacite u rernu. Pecite oko 40 minuta sa folijom i još oko 20 minuta bez folije. Po potrebi, dolijte vodu. Na kraju dodajte rendani sir i promešajte da se sve lepo sjedini.

Komentari (1)

cakazivanovic

04.05.2016 20:04

Ajd što je divan,a zašto je mirisTan?