Branko Kockica sa građanima i decom
Tanjug/Dimitrije Goll 7.02.2018.
Branko Kockica sa građanima i decom

Tanjug/Dimitrije Goll 7.02.2018.

Branko Kockica sa građanima i decom, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 

Okupljenim građanima, među kojima je bilo i dece, obratio se Branko Kockica koji je izveo mini performans tokom kojeg je pričao, pevao pesme koje su obeležile detinjstvo mnogih, poput čuvene "U svetu postoji jedno carstvo" i više puta izgovarao "tatatatira" - pozdrav koji je obeležio kultnu dečju emisiju "Kocka, kocka, kockica".

- Ne želim da držim nikakav politički govor. Hvala svima što ste došli. Ne želim da komentarišem ovu moju i nezgodu nekih drugih drugara. Ne želim, a i nema potrebe - rekao je Branko i dodao:

- Drage naše i dragi naši. Ja sam Branko Kockica, puž, glumac i dečiji drugar.

Među okupljenima bila je i Sanja Jovanović, majka četvoro dece, koja je rekla da je Branko Kockica neko ko je ovekovečio detinjstvo mnogih od nas.

- Treba da budemo uz njega i to je jedino bitno. Mislim da smo prevše izloženi internetu. Deca previše koriste mobilne telefone i ovo je njihova radost, uz Branka koji još uvek ima tu magiju da ih nasmeje - rekla je ona.

Branko Kockica sa građanima i decom

Tanjug/Dimitrije Goll 7.02.2018.

Branko Kockica sa građanima i decom, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 

Sa njom se saglasila i Jelena Mazalica koja je rekla da je Branko junak njenog detinjstva i da ima svu njenu podršku.

- Ovaj čin je beskrupulozan i krajnje je degutantno što su napali čoveka koji besplatno daje predstave deci, a i nama odraslima jer u njima pođjednako uživamo i mi - ocenila je ona.

Među građanima bio je i gospodin koji ima troje unučadi, ali koji nije želeo da se predstavi.

- Drago nam je što ima neko ko hoće da nam pomogne, da kod dece razvijemo smisao za igru, za druženje, da promovišemo lepotu druženja, lepotu u svakom pogledu i drago mi je što u tome deca nalaze zadovoljstvo, a ne u rijalitijima -  dodao je on.

Branko Kockica

Tanjug/Dimitrije Goll 7.02.2018.

Branko Kockica, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll 

Jedna od građanki, Ivana Jovičić, je osudila, kako je rekla, napad na kulturu i instistuciju kao što je Branko Kockica.

Ðilas je ranije optužio SNS i Milićevića za zloupotrebu dece u poltičke svrhe i pozvao tužilaštvo da reaguje.

Na tu Ðilasovu izjavu usledili su demanti i oštre osude, kako gardskih čelnika, tako i više organizacija, ali i opštine Vračar.

Naime, ta opština je navela da je Ðilas izneo u javnost "grube laži" u vezi sa zajedničkom akcijom te opštine i Pozorištanca Puž, i kažu da je "ružno" što Ðilas u svoju politicku kampanju uvodi decu i pokušava da se na tako "primitivan način" obračuna sa Brankom Kockicom, koji je ceo život posvetio deci.

- Ni Dragan Ðilas niti bilo ko drugi neće sprečiti decu sa Vračara da gledaju besplatne predstave - poručili su iz opštine Vračar.

 

Komentari (2)

rada

08.02.2018 10:56

branko kockica je najveće razočarenje moje mladosti

puž

08.02.2018 12:22

Ovi su, izgleda, iz Kaludjerice