Goveđe rolnice
profimedia
Goveđe rolnice

profimedia

Goveđe rolnice, Foto: profimedia

Sastojci:

- 4 tanje goveđe šnicle
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- veza peršuna
- so, mleveni biber
- 3 kašike senfa
- 8 šnita suve slanine
- kašika maslaca
- 200 ml crnog vina
- 200 ml bistre supe
- paradajz
- lovorov list
- 2 karanfilića

Priprema:

Šnicle postavite na ravnu površinu, namažite ih senfom, začinite solju i biberom i na svaku stavite po dva lista slanine. Pospite sitno seckanim peršunom, crnim i belim lukom, uvijte u čvrste rolne, pa vežite tankim kanapom ili zadenite kulinarske igle da se rolne ne odviju. Na ugrejanom maslacu ispržite rolne sa svih strana. Zalijte vinom, supom, dodajte komade paradajza, lovorov list i karanfilić. Poklopite i dinstajte 45 minuta. Kad meso omekša, skinite kanap ili igle, rolne stavite u posudu za služenje i zalijte prelivom u kojem su se kuvale. Služite odmah uz bareno povrće po želji.

Tagovi

Komentari (1)

Andja

31.08.2016 09:58

Rinder rouladen ... Stm sto ja ne stavim beli luk , crni luk , slaninu i kisele krastvcice isecem na kockice u uvijam meso u obliku rolade ... I ne koristim vino uopste ... Nalije se samo bistrom supom ili vodom .. I krcaka se u rerni ...