Šumski požar
Profimedia
Šumski požar

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Kako su javili meštani, vatra je "ušla među kuće", prenosi Index.hr.

Zbog požara isključen je dalekovod Zakučac-Konjsko i Zakučac-Bilice, a zatvorena je i cesta Žrnovnica-Sitno Gornje, a osim što su stanovnici ostali bez struje, isključena im je i voda.

Kako se navodi, vatra se širi i prema Raketnoj bazi u Žrnovnici, međutim taj vojni objekat je zaštićen i nema opasnosti da mu vatra nanese štetu.

Najgora situacija je u zaleđu između Omiša i Splita, gde je zahvaćena velika površina, a zapovednik vatrogasnog preduzeća Splita Ivan Kovačević izjavio je Hini da se radi o velikom požaru koji je stigao sve do kuća i groblja u Srinjinama i Sitnom Gornjem i Donjem gđe su neki objekti nagoreli, ali ima i izgorjelih starih kuća.

Kako je rekao, na terenu su svi vatrogasci, kao i sezonci cele županije.

U požarima širom Dalmacije, povređeno je više vatrogasaca, a trenutno vatrogasci se bore sa sedam požara koji se šire.

Gašenje požara otežava bura koja i dalje duva i stalno menja smer vatre.

Evakuacija turista je pokrenuta već oko pet sati ujutro, a meštani su sekli stabla motornim pilama da zaustave vatru.

Drama u zabavnom parku

Zbog požara koji bukte, u zabavnom parku Mirnovec juče je nestalo struje, zbog čega su se naglo zaustavili rolerkosteri, panoramski točak i druge sprave u parku, koji je otvoren u subotu kod Biograda na moru i odmah prozvan hrvatskim "Gardlendom".

Zaposleni su morali sa sprava da spuštaju desetine ljudi, koji su u trenutku nestanka struje uživali u vožnjama. Jutarnji.hr navodi da su pojedini njegovi čitaoci imali zamerke na ponašanje radnika u parku nakon nestanka struje.

Oni tvrde da su oko sat vremena ispred blagajni, na kojima nije bilo nikoga, čekali bilo kakvo obaveštenje o tome hoće li park nastaviti s radom. Posetioci su, ipak, na kraju obavešteni da će dobiti povraćaj novca za ulaznice koji su platili ili, ako žele, mogu u ponedeljak potpuno besplatno da posete park.

Komentari (1)

Pa gde su ti

17.07.2017 11:09

"ZA DOM SPREMNI" da gase požare! Gde im je to junaštvo?