Menja kolegu: Gordan Kičić
Dejan Briza
Menja kolegu: Gordan Kičić

Dejan Briza

Menja kolegu: Gordan Kičić, Foto: Dejan Briza

Gordan će uskoro potpisati režiju ostvarenja za koje, su kako kaže, odobrena sredstva od strane Filmskog centra Srbije.

- Plan je da krajem godine počnemo realizaciju filma koji žanrovski nije mnogo zastupljen u našoj kinematografiji u poslednje vreme. Uskoro ću se oprabati kao reditelj filma koji je zapravo drama - komedija, nešto slično ostvarenju "Moj tata na određeno vreme". Takvih nekoliko ostvarenja je snimano krajem osamdesetih godina prošlog veka i publika ih je jako volela - kazao je Kičić.

Publika i kritika su sa oduševljenjem ocenili Kičićevu ulogu grofa Adrenji Ištvana u predstavi "Noćna straža" koja je nedavno premijerno izvedena na sceni Ateljea 212.

Kičić napominje da je u medijima sve manje mesta za pozorište i da je rad glumaca mnogo vidljiviji kada učestvuju u snimanju televizijskih serija, šou programa ili filmova.

- Svi treba da znaju da se u beogradskim pozorištima ozbiljno radi i stiže do vrednih umetničkih zahvata. Rad u pozorištu glumce održava u životu - rekao je on i dodao:

 

#atelje212 #nocnastraza Grof Andrenji od veceras

A post shared by gordankicic (@gordankicic) on Mar 29, 2018 at 2:45am PDT

- Nije lako igrati komediju, ali je divno ako uspete da nasmejete publiku. Pre nekih tri ili četiri meseca reditelj predstave "Noćna straža" Boris Liješević mi je poslao komad u nastajanju i to je za mene bilo jako uzbudljivo. Nema puno prilika da se danas čita savremeni komad. Taj mladi pisac Fedor Šili nikada do tada nije napisao komediju, a nama je ponudio vrhunski vodvilj. Dopali su mi se likovi i dogodila se velika podela u kojoj se našlo 10 glumaca različitih generacija i boja. Boris nas je pustio da se mi osetimo dobro u komičnim situacijama u zabunama i preprekama koje protagonisti predstave savladavaju u želji da stignu do novca novcem. Baš kao i danas, svima je lova glavni cilj.

Jedna od važnih strasti u životu za Kičića predstavlja navijanje za Crvenu zvezdu. Raduje ga ovosezonski evropski iskorak fudbalskog kluba, ali ga brinu brze prodaje igrača.

- Prošle sezone su košarkaši pravili čuda. Sada su nas fudbaleri obradovali, ali nema kontinuiteta u oba ekipe. Čim se napravi malo ozbiljniji uspeh u međunarodnim okvirima, odmah se prodaju igrači, ali to je neka druga priča. Dobro je da se fudbalski klub vratio u ozbiljna evropska takmičenja, tamo gde je veći deo svog postojanja i pripadao - izjavi je Kičić.

Komentari (1)

kodak

06.04.2018 12:54

U ovoj bransi vlada nevidjeni nepotizam, sva deca glumaca i rezisera su glumci i reziseri i vise nema zdrave konkurencije, jer drugi talentovani ne mogu da se dokazu. Zato vise i nemamo glumce kao nekad, Zorana, Taska, Miju, Čkalju, Pavla, Batu, Perovica, Ruzicu.... koji su iz provincije dosli u Beograd. Sada su najbolji oni koji nabrojanima ne bi bili ni za epizodne uloge. A, sad bi i svi sve da rade, pa i da reziraju...