Goran Petrović
Alo.rs
Goran Petrović

Alo.rs

Goran Petrović, Foto: Alo.rs

Goran Petrovic (24) zvani Mazga iz kosmetskog sela Pasjane, koji se sumnjici da je 4. maja na putu Bujanovac-Konculj hicima iz pištolja ubio suprugu i taštu, a ranio cerku K. P. od godinu i po, uhapšen je u četvrtak uveče u akciji pripadnika Policijske uprave Vranje i žandarma u Predejanu kod Leskovca.

Njemu su lisice na ruke stavljene u trenutku dok ga je preuzimala druga grupa krijumčara i on je kod sebe imao pištolj sa metkom u cevi, saznaje “Alo!”.

Sama akcija hapšenja izvedena je tako da je Petrović bio toliko iznenaen da nije stigao da reaguje.

Kako “Alo!” saznaje, hapšenje Petrovića usledilo je nakon operativnog rada inspektora na terenu i uz veliku pomoć žitelja Preševa.

Naime, nakon nedavne promene u Policijskoj upravi Vranje, radilo se na popravljanju odnosa i uspostavljanju poverenja sa lokalnim stanovništvom, što je urodilo plodom.

- Nakon dobijenih operativnih informacija da će Petrović s Kosova, gde mu je policija bila na tragu, pobeći u Srbiju, usledilo je čekanje. On je angažovao ekipu švercera ljudi, koji su ga s teritorije Kosova izveli u blizini mesta Depce, a potom prebacili u okolinu Preševa. Nakon ulaska u Srbiju bio je operativno pokriven, samo se čekao povoljan trenutak za hapšenje - objašnjava naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, kako se radi o osumnjičenom za ubistvo, ništa se nije prepuštalo slučaju, te je u pomoć pozvana i jedinica Žandarmerije.

- Na osnovu operativnih podataka s terena dobili smo informacije da je osumnjičeni Petrović ušao u Srbiju i da je sledeća zamena njegovih vodiča kod Predejana. Imali smo dovoljno vremena da pripremimo plan akcije i njegovo hapšenje. U datom momentu, nakon što je stigao na parking i dok ga je preuzimao drugi vodič, žandarmi su regovali. Bukvalno za dve sekunde je bio vezan i onesposobljen, nije stigao ni da izvuče pištolj s metkom u cevi, koji je
imao za pojasom. Nakon hapšenja, Petrović je sproveden u pritvorsku jedinicu Okružnog zatvora u Vranju. Na salušanju se branio ćutanjem - ispricao je naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Za Goranom Petrovićem je, osim srpske policije, tragala i kosovska, dok se on skrivao u Kosovskom Pomoravlju. Nekoliko puta je za dlaku izbegao hapšenje te su lisice na ruke stavljene njegovoj tetki Stojanki Ristić (66) i komšiji Albancu Samiju Emiju jer su mu pomagali tokom skrivanja. Tad je policija u selu Mogila, u opštini Klokot, u Stojankinoj kući pronašla njegov pasoš i lične stvari.

Podsetimo, početkom maja iz pištolja ubio svoju suprugu Jovanu (21) i njenu majku Dušicu Ivanović (44), a ranio ćerku. Goran i Jovana živeli su rastavljeno jer ona nije mogla da prihvati njegov kriminalni način života, ali se zvanično nisu razveli. Susret je, prema recima rođaka, prošao bez problema, ali su problemi i svae nastavljeni kasnije. Goran je pozivima i pretnjama Jovanu stalno psihički maltretirao.

Ne sluteći zlo, ponovo su krenule na sastanak sa Goranom, koji je tražio da vidi ćerkicu. Do mesta susreta, Goran je iz Vranja došao taksijem, dok su Dušica, Jovana i njena ćerkica
došle “mercedesom”. Goran je tada ušao u njihov automobil, seo na zadnje sedište, na kojem su bile Jovana i njihova ćerka, a zatim je zapucao. Ubio je i suprugu i taštu, a jedan metak je rikošetirao i njegovo ćerku pogodio u ruku. Posle zločina, Goran je ranjenu ćerkicu ostavio u automobilu sa telima ubijenih žena i istim taksijem se vratio u Bujanovac.

Komentari (1)

Mutombo

17.06.2017 12:23

Neke uhapsilo zlotvora iskreno se radujem...žao mi je žena i dijeteta..uzeo im je sve što su imale...i nadimak mu je super..treba dodati samo još mazga divljak...želim mu da strune u dilkari uz terapije i injekcije..veseli pozdrav