Kejt Midlton
Profimedia
Kejt Midlton

Profimedia

Kejt Midlton, Foto: Profimedia

Sud je danas šest osoba koje su povezane sa tim magazinom proglasio krivim za narušavanje privatnosti vojvotkinje od Kembridža i naložio da te osobe, među kojima su dva fotografa, tadašnji urednik lista i direktor italijanske medijske grupe u čijem je list vlasništu, plate odštetu, prenosi Rojters.

"Klouzer" je britanski tabloid, koji je 2006. godine izdvojio svoje francusko izdanje i prodao ga italijanskoj medijskoj grupi Mondadori.
Francuski "Klouzer", objavio je niz fotografija Kejt Midlton, supruge princa Vilijama koji je drugi u redu za britanski tron, na kojima je ona u toplesu tokom odmora na privatnom posedu u Provansi, na jugu Francuske.

Na jednoj od najintimnijih fotografija vidi se kako princ Vilijam maže svoju suprugu kremom za sunčanje na terasi privatne vile u vlasništvu kraljičinog sestrića.

Visina odštete koju je francuski sud odredio je daleko manja u poređenju sa sumom od milion i po evra koliko su vojvoda i vojvotkinja tražili, ali je njihov advokat Žan Vel rekao da je određena odšteta "dvaput veća od uobičajene za takve slučajeve", prenosi britanski "Telegraf".

Presuda je doneta samo dan nakon što je objavljeno da Kejt i Vilijam očekuju i treće dete, a samo nekoliko dana nakon što je obeležena 20-godišnjica smrti princeze Dajane, koja je poginula u Parizu.

Komentari (1)

Kasper

05.09.2017 21:39

Šta ti je država ! A kod nas predsedniku pišaju po grobu,pozivaju na ubistvo..i nikom ništa.Niko ni da se oglasi.Nisam njegov fan ali branim funkciju jer on tu nije došao revolucijom nego biran od naroda .