"Bezbijeve bebe"
Printskrin Jutjub
"Bezbijeve bebe", godišnjica smrti:  Foto: Printskrin Jutjub

Na stadionu JNA igrana je revanš utakmica četvrtfinala Kupa šampiona između Crvene zvezde i Mančester junajteda. U prvom meču bilo je 2:1 za Junajted, a u revanšu 3:3.

Bila je to jedna od najtalentovanijih generacija u istoriji engleskog fudbala, a taj legendarni tim Junajteda bio je poznat kao "Bezbijeve bebe". Ovaj tim vodio je poznati trener Ser Mat Bezbi koji je stvorio šampionsku ekipu.

Po povratku iz Beograda, niko nije slutio da će se dogoditi jedna od najvećih tragedija u istoriji sporta.

Avion sa ekspedicijom Junajteda morao je da sleti na minhenski aerodrom kako bi dopunio gorivo, a onda je nastala drama, tuga, kuknjava širom Evrope...

Posle uzletanja aviona sa aerodroma u Minhenu, nastali su problemi zbog loših vremenskih uslova, a samo nekoliko minuta kasnije, avion se srušio, a sa letelicom je tragično okončala i jedna sjajna generacija poznata kao "Bezbijeve bebe".

Tog tragičnog 6. februara 1958. godine, poginulo je 8 igrača Junajteda - Dankan Edvards, Lajam Bili Velan, Džef Bent, Rodžer Birn, Edi Kolman, Mark Džons, Dejvid Peg i Tomi Tejlor. Tom prilikom su poginuli i generalni sekretar kluba Volter Krikmer i treneri u stručnom štabu Tom Kari i Bert Veli, kao i osam britanskih novinara.

Crvena zvezda je na svom Tviteru nalogu ostavila poruku "Pamtimo", da bi Junajted odmah potom uzvratio sa "Hvala vam", napisano na srpskom jeziku, ćiriličnim slovima.