Preljuba prevara
Profimedia
Preljuba prevara

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Istraživanja su pokazala da se skoro polovina ispitanika odlučilo na prevaru zbog osećaja zapostavljenosti. Njihovim partnerima su telefoni bili na prvom mestu i posvećivali su im sve više pažnje za vreme gledanja filmova, tokom razgovora, a nekada čak i odmah nakon seksa.

Na sajtu za upoznavanje "Victoria Milan" ispitano je oko 6.000 članova, od kojih je 45 odsto žena između 30 i 50 godina priznalo kako bi varale, ili su varale baš zbog toga što su njihovi partneri pridavali veći značaj telefonima nego njima.

Prevara, stvarna ili virtuelna, predstavlja upozorenje da postoji dublji problem u vezi. Često osećamo da nam nešto nedostaje i svesno, ili nesvesno, tražimo to nešto, ili nekog drugog.

Međutim, virtuelna prevara uvek počinje sasvim nevino. Prihvatate prijateljstvo na Fejsbuku, dopisujete se redovno i sve više trenutaka posvećujete drugim osobama.

Čak 66 odsto ispitanika je izjavilo da ne bi varali da nema interneta, ali su se odlučili za ovaj korak baš iz razloga što su se oni osećali zapostavljenim.

“Internet je mač s dve oštrice u životima ljudi. Mišljenje da korišcenje modernih tehnologija vodi ka izolaciji nije toliko tačno, jer moderne tehnologije vode ka tome da uspostavimo vezu s drugima. U trenucima kada se ne osećamo ispunjeno ili zadovoljno u svojoj vezi tražimo način da uspostavimo vezu s drugim osobama, rekao je Sigurd Vedal, izvršni direktor Vicotria Milana.

Naravno, ne smete biti paranoični. Sasvim je normalno da oba partnera imaju krug ljudi sa kojima održavaju kontakt putem društvenih mreža ili poruka.

Komentari (1)

lekcija za muškarce

20.09.2017 23:28

Najveća tajna je da su savremene žene i devojke rodjeni prevaranti i preljubnice. Naši muškarci su priglupi i misle da su samo oni švaleri, istina je da su naše žene još pohotnije, ali to super kriju.