Dr Ivić je primio mito da bi operisao pacijentkinju
profimedia
Dr Ivić je primio mito da bi operisao pacijentkinju

profimedia

Dr Ivić je primio mito da bi operisao pacijentkinju, Foto: profimedia

Dr Ivić primio je mito da bi operisao pacijentkinju, radio je ilegalne abortuse i pregledao je žene u neregistrovanoj ordinaciji, a nedavno je imenovan za načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva ZC Negotin.

Trenutno se u Osnovnom sudu u Negotinu protiv dr Ivića vodi krivični postupak bog nelegalne gradnje na zemljištu PTT-a u samom centru Negotina. Ivić je uz stambenu zgradu u kojoj ima stan i podrum dogradio ulaz i terasu i zauzeo površinu oko zgrade. U podrumu te zgrade opremio je ginekološku ordinaciju, u kojoj ordinira dr Ljubisav Božilović, ginekolog u penziji, inače predsednik SO Negotin, priča sagovornik Alo! iz lokalne vlasti.

U toj ordinaciji se redovno u vreme izbornih kampanja organizuju besplatni ginekološki pregledi žena. Inače, predlog za „Majsku nagradu“ za dr Miroslava Ivića podnelo je 50-ak žena kojima je dr Ivić pomogao tokom svoje ginekološke prakse. Predlog je usvojila opštinska Komisija za izbor, imenovanja, nagrade i priznanja.

Drugi bi izgubili licencu

- Dr Ivić je još 2002. udaljen sa posla jer mu je određen pritvor zbog sumnje da je uzeo mito. Dve godine ranije kažnjen je zato što je zabranio babici da u protokol lečenja upiše pacijentkinju kojoj je uradio intervenciju. Inspekcija ga je još 2008. zatekla kako u kući prima pacijentkinje. Drugi lekar bi zbog tih stvari izgubio licencu - priča naš izvor.

Kako kaže naš sagovornik iz Negotina, dr Ivić je proveo dvadesetak dana u pritvoru zbog primanja mita, a za to je osuđen na pet meseci zatvora, uslovno na tri godine. Kažnjen je i zbog toga što je zabranio babici da u protokol lečenja Zdravstvenog centra Negotin upiše da je obavio intervenciju!

Sve ovo, kako kaže naš sagovornik, nije bilo dovoljno da doktor Ivić izgubi posao, nego je i dalje zaposlen u ZC Negotin, čak je i napredovao do načelnika odeljenja ginekologije i akušerstva. Dr Ivić je i kandidat za predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u tom gradu, a razmatran je i za novog direktora ZC Negotin!

Prema rečima našeg sagovornika, za „rad“ dr Ivića zna ceo Negotin, a građani su iznenađeni da je upravo on kandidat za predsednika OO SNS-a, kao i za direktora ZC Negotin.

- Savest mi je čista, ponosan sam na svoj rad - izjavio je svojevremeno dr Miroslav Ivić.

Komentari (9)

VLAST

12.05.2017 09:06

Odmah se vidi da je vlast bahata. To je u svim opštinama tako u celoj Srbiji.

Voša

12.05.2017 09:32

Srbija crna Srbijo ...radio ilegalne abortuse i prima mito a dobija nagradu za zdravlje žena...možda čak i u redu ako nije imao mortalitet

Петар

12.05.2017 09:40

успешан човек..није он крив што воли паре..А још мање што га награђују..гласали сте..уживајте у благостању

Biti predsednik Opštine

12.05.2017 10:30

to je bog i batina. Taj naredjuje i vlada svim službama od šaltera, policije, suda , centra za soc.rad do doktora i bolnice. Ovo je slika Srbije koja traži ulazak u EU.

Dokle više ovako?

12.05.2017 11:10

Politika nas uništi! Politički predsednici su vladari!

Drita

12.05.2017 11:20

Ako je ovo sve tačno, dotakli smo dno!

KOJE DNO?

12.05.2017 12:45

@Drita - Pa nije doktor otvorio dzamiju,kockarnicu,kupleraj,rijaliti..."EJ"brre ljudi otvorio je "ORDINACIJU" da leci zene,da poveca natalitet.I gde je otvorio? U nekom podrumu.Boze kako je to strasno.Umesto da mu se da adekvatna lokacija,vi bi i to da mu unistite!!!

tt

12.05.2017 11:22

E Vucicu, Vucicu, ....zbog ovakvih ces propasti.

NEGOTIN

12.05.2017 12:14

specifican grad.Vlasi su domorci,posteni i vredni ljudi.Od '45.g. dolaskom "KOMUNISTA" na vlast u Negotin su se doselili najokorelij komunisticki sljam iz cele bivse YU.Oni i danas jos uvek pokusavaju da vladaju,ali ocigledno dosao im je "KRAJ".Kojji god VLA zavrsi visoke skole i krene da radi oni bi ga unistili.To su radili narocito lekarima.Doktoru Stojanovicu,Celojevicu,Petrovicu i mnogim drugim izuzetno sposobnim ljudima!!!