FK Partizan - Liga šampiona
FK Partizan
FK Partizan - Liga šampiona

FK Partizan

FK Partizan - Liga šampiona, Foto: FK Partizan

Jedini gol na utakmici postigao je Uroš Đurđević u 44. minutu.

Crno-beli, branioci trofeja, u finalu će igrati protiv Crvene zvezde 27. maja na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Partizan je u prvom poluvremenu konstantno imao loptu u svom posedu, ali je inicijativu materijalizovao tek u finišu tog dela igre. Vojvodina je, na drugoj strani, čekala svoju šansu iz kontranapada, a pritiska se oslobodila u poslednjih nekoliko minuta.

Partizan do kraja sezone bez navijača

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je stadion Partizana na dve utakmice, preneli su danas beogradski mediji.

Kako su prenele Večernje Novosti, Partizan je kažnjen sa dve utakmice bez publike zbog pogrdnog skandiranja njegovih navijača na utakmici sa Vojvodinom u prvenstvu. Takodje, crno-beli će morati da plate i 500.000 dinara.

Prema toj kazni, fudbaleri Partizana bi, ako osvoje šampionsku titulu, proslavu mogli da održe pred praznim tribinama, pošto će stadion biti zatvoren za utakmice protiv Voždovca 13. maja i u poslednjem kolu protiv Mladosti 21. maja.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je agenciji Beta da ne može da komentariše navode o kazni sve dok u klub ne bude stiglo zvanično obaveštenje.

Prvu pravu šansu na meču Partizan je imao u 28. minutu kada je Marko Janković, posle proigravanja Tavambe, promašio prazan gol sa sedam-osam metara.

Crno-beli su poveli u 44. minutu, a strelac je bio Đurđević. Napadač Partizana je stigao do lopte posle duela s Darkom Puškarićem i spoljim delom kopačke sjajno pogodio suprotni ugao gola Vojvodine za veliku radost nešto više od 22.000 navijača u Humskoj.

Izabranici Marka Nikolića su agresivno počeli drugo poluvreme i u prvih desetak minuta su imali nekoliko prilika da reše meč.

Đurđević je već u 46. minutu mogao da udvostruči prednost Partizana, izašao je sam ispred Emila Rockova, ali je čuvar mreže Novosađana bio na pravom mestu. U narednih nekoliko minuta ređale su se prilike Partizana, pokušavali su Nemanja Mihajlović, Janković i Đurđević.

Vojvodina se posle petnaestak minuta igre u nastavku oslobodila pritiska, pa je nakon toga bilo prilika pred oba gola. Tavamba je u 72. minutu pokušao glavom, a samo dva minuta kasnije na drugoj strani Marko Vukasović je dobro šutirao sa oko 25 metara, a golman Partizana izbacio je loptu u korner.

Do kraja meča se igralo otvoreno, ali golova nije bilo.

Utakmicu su iz lože na istočnoj tribini pratili i košarkaši Partizana predvođeni trenerom Aleksandrom Džikićem.

 

Komentari (1)

sakisa

11.05.2017 11:23

Sledi saopštenje iz rupe,sudije opet pokrale DPCZ,priznale gol protiv Vojvodine,i ko zna šte će još izmisliti.Već su postigli da se igra bez navijača,a moguće da da kokeza i njegova kuhinja izmisle i oduzimanje b odova.Neverovatno je na šta su sve spremni,samo da opravdaju uložena sredstva iz budžeta.