Upucani V. J.
Printscreen/Facebook
Upucani V. J.

Printscreen/Facebook

Upucani V. J., Foto: Printscreen/Facebook

Sukob je, prema za sada nepotvrđenim informacijama, izbio zbog kafanskog mesta, separea.

Naime, lokal je, te večeri, bio pun, jer se proslavljala seoska slava, Sveti Vasilije. Napadač, Dalibor Janjušević (27) i njegovo društvo stigli su u lokal već vidno alkoholisani. Bili su nezadovoljni zbog mesta na kome se nalaze i počeli raspravu sa drugom grupom mladića, u kojoj se nalazio i jedan od povređenih. V.V.

Mladićima koji su dobro popili, nije puno trebalo, pričaju očevici. Verbalni okršaj nastavljen je ispred kafića i uskoro je prerastao u tuču. U jednom trenutku, Janjušević je izvadio pištolj i opalio dva metka u vazduh.

U tom trenutku, mladi fudbaler FK Novi Sad, Vukašin Jelić, koji čak i nije učestvovao u sukobu, već je tuču posmatrao sa strane, skočio je na Janjuševića i uhvatio ga za ruku u želji da mu otme pištolj. Refleksno, Janjušević je nastavio da ispaljuje metke. Ispalio je još najmanje tri hica.

- Kada je videla da je brat u opasnosti, u pokušaju da ga zaštiti za njime je skočila i Anđa. Bilo je strašno – priča jedan od očevidaca.

Vukašin je pogođen u desnu podlakticu, a Anđu je metak pogodio u desnu stranu grudnog koša. Jedan rikošet je pogodio i sedamnaestogodišnjeg V.V. u desnu nogu.

-Devojke su počele da vrište i trče. Dotrčala je i srednja sestra Vukašinova i Anđina koja je stajala samo 200 metara dalje i verovatno samo slučajem izbegla ranjavanje - priča naša sagovornica.

Napadač je u gužvi pokušao da pobegne, ali je ubrzo uhvaćen, savladan i uhapšen, a pronađeno je i oružje iz koga je ranjeno troje mladih ljudi. Svo troje ranjenih, kao i sam napadač, prebačeni su u Opštu bolnicu u Vrbasu, gde su i zbrinuti, kako nam je potvrđeno.

-U Opštoj bolnici je zbrinuto četvoro povređenih. Samo jedna osoba je zadržana na lečenju – kažu u ovoj ustanovi.

Anđa Jelić je nakon vađenja metka otpuštena na kućno lečenje, maloletni V.V. je prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu gde se i sada nalazi, a napadač Dalibor Janjušević je trenutno u pritvoru.

Vukašin Jelić, kome je metak polomio kost, operisan je rano juče ujutro. Kako saznajemo, lekari još nisu voljni da daju prognoze, jedino je izvesno da ga čeka dug oporavak.

Kako saznajemo, Janjuševiću je nakon ukazane medicinske pomoći određen pritvor od 48 sati, a uskoro ga očekuje saslušanje pred istražnim sudijom. On ranije nije imao težih dela, niti ga je karakterisalo problematično ponašanje iako se kretao u sumnjivom društvu. Kako pričaju stanovnici sela, njegovo ime se povezuje sa incidentom koji datira iz prošle godine, kada je grupa mladića pištoljem primoravala kafansku pevačicu da ih zabavlja do jutra.

Policija za sada nije izdala zvanično saopštenje o ovom slučaju.

Komentari (3)

Сале

14.05.2017 10:16

Прослава славе у кафани!?!?!?!..... народ за лечење.

Baxuz

14.05.2017 11:03

Problem oko mesta u lokalnom bircuzu se odmah resava potezanjem pistolja, divlji Zapad nekad i Srbija danas.

protivnik lazova i prevaranata

15.05.2017 08:48

Na nasu zalost , bolesnici koji trebaju biti u strogoj izolaciji , slobodno se setaju ulicama , uvode zakone ludnice , krecu se i po Skupstini, Ministarstvima , javnim preduzecima, jer je vec receno da na ovim prostorima svakih 50 godina , pametne ucutkaju , fukara se obogati , a budale zavladaju .