papa franja
Profimedia.rs
papa franja

Profimedia.rs

Papa Franja, Foto: Profimedia.rs

Papa (79) se ukrcao u žuto-beli tramvaj na kojem je umesto broja i destinacije pisalo "Papin tramvaj", a zatim seo na jedno od plavih plastičnih sedišta, prenela je agencija Frans pres.

On je izgledao oduševljeno dok je iz tramvaja mahao okupljenima na ulicama Krakova, vozeći se od rezidencije poljskog nadbiskupa do velikog parka Blonija, u kojem je održano okupljanje čak 600.000 mladih katolika iz čitavog sveta.

U tom ekološkom tramvaju, obojenom u bojama Vatikana, sa papom se vozilo 15 mladih ljudi sa invaliditetom i njihovi pratioci.
Nakon vožnje od 800 metara, papu je na poslednjoj stanici sačekala grupa mladih u tradicionalnoj krakovskoj narodnoj nošnji, a gradonačelnik mu je dao ključeve grada.

papa franja

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Na ulicama Krakova kojima je prolazio papa u tramvaju se, uprkos kiši, okupilo više hiljada ljudi, a neki su se čak popeli na drveće da bi bolje videli.

Papa Franja, inače Argentinac, veoma se zalaže za zaštitu životne sredine i preferira javni prevoz, a poznato je da se kao nadbiskup Buenos Airesa po tom gradu vozio podzemnom železnicom.

Tagovi