Florens Artman
EPA/OLAF KRAAK / POOL
Florens Artman

EPA/OLAF KRAAK / POOL

Florens Artman, Foto: EPA/OLAF KRAAK / POOL

Florens Artman, nekadašnja portparolka Tužilaštva Haškog tribunala, obratila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preko društvene mreže Fejsbuk, zbog toga što je, kako kaže, doživela neprijatnosti tokom svog kratkog boravka u Beogradu prošle sedmice.

Artmanova kaže da prvo nije hteo da je usluži konobar u jednom beogradskom restoranu, a potom je imala problem i da unese ručni prtljag u avion.

„Gospodine predsedniče Srbije, obraćam vam se jer ste vi osoba u državi kojoj se svi obraćaju i koja voli da zna sve što se dešava. Gospodine Vučiću, provela sam ove nedelje dva dana u Beogradu. Divni prolećni dani, čisti i uređeni parkovi, sveža pokošena trava, procvetalo drveće i svugde cveće i fontane koje podižu lepotu grada. Gospodine Vučiću, lepa vam je prestonica u kojoj sam nekad živela. Nažalost, dve ozbiljne neprijatnosti su mi pokvarile kratak boravak u državi u kojoj ste predsednik i za koju ste nedavno rekli da je sve atraktivnija za goste sa Zapada, navodeći da je za poslednje tri godine promet od turizma u Srbiji rastao deset odsto godišnje“, započela je svoje obraćanje Vučiću Florens Artman.

Kako je navela, u sredu je u društvu prijatelja, Beograđanina, otišla u dvorište jednog lokala u Resavskoj ulici.

„Naručili smo čašu srpskog vina i za meze domaće sireve. Doneli su nam vino, ali nikad meze. Nakon čekanja i brojnih ljubaznih poziva, kelner je napokon došao i izjavio da je restoran pun i da nam će sir doneti kad bude pripremljen. Restoran je unutra bio prazan. Nijedan jedini gost. Svi, njih tridesetak gostiju, sedeli su napolju pored stare masline i bili služeni. Svi, osim nas. Beograđanin s kojim sam došla jedan je od najtalentovanijih i čestitih novinara vaše države. Ostalo je nejasno da li smo diskriminisani zbog njegovog ili mog rada“, napisala je Artman.

Ona je potom i rekla da je na aerodromu doživela neprijatnost, jer joj nije dozvoljeno da u avion unese ručni prtljag iako je, kako tvrdi, prtljag ispunjavao "najrestriktivnije uslove". 

„Nadam se, kad već nećete o prošlosti, da ćete bar o budućnosti želeti da govorite i da ćete jasno osuditi svaku vrstu diskriminacije i učiniti sve kako se ne bi ponovilo, jer to što se desilo ne ponižava mene ili mog kolegu, nego državu čiju ste predsednik i za koju tvrdite da se nikad u njoj nije bolje živelo“, napisala je Aleksandru Vučiću bivša portparolka Tužilaštva Haškog tribunala Florens Artman.

Komentari (16)

Lea

10.04.2018 16:09

Gospodjo Artman ti si bila problem a ostali turisti nece biti problem dobro su dosli a ti se zapitaj ,,ZASTO”

kod Valjeva

10.04.2018 17:01

@Lea - Budi zadovoljna sto si dobila i pice. A sto se nas tice, nemoj vise ni dolaziti.

ciancarlocianini

10.04.2018 17:26

@Lea - Eeee onda ne moze u EU vec u Severnu Koreju i ako je neko kriv on mora da odgovora i zna se gde jer kad bi se Lea vodili po Vasem pola Srbije ne bi bilo usluzeno kod komsija i po Evropi zbog nedela.

milovan

10.04.2018 18:53

@Lea - Ja te nebi usluzio po cenu da dobijem momentalni otkaz. Ili ako bi,prethodno bi pljunuo u njega.Sto verujem da su konobari ucinili.

100jko

10.04.2018 17:10

Dobro da joj nije sipao mišomor u vino. Zaslužila je i nešto jače.

ime neko

10.04.2018 17:44

Mislim da ce konobar dobiti otkaz sto ti je i pice dao, gnjido od coveka.....Mars tamo odakle si dosla...

Marija

10.04.2018 17:53

Bravo za konobara!

verica

10.04.2018 17:54

Sta se zalis Vucicu predsedniku drzave ? Jel se kod vas u Francuskoj svi zale Makronu pa on to resava ? Kod nas se zna red. U restoranu si trebala da zoves menadzera ili sefa sale , a u Er Srbiji ides na salter za zalbe ili trazis sefa tog odeljenja. Nikako ne pises po fejsbuku predsedniku drzave posto on nije nadlezan za te stvari koje su ti se dogodile.

USA

10.04.2018 17:59

Zivim u Americi. Svaki drugi restoran ima natpis gde citko pise da restoran zadrzava pravo da odbije uslugu pojedincima. Druga je stvar na sta su oni mislili (mozda pijane i problematicene, mozda i ne-ne znam, samo citam kako je napisano). Stoga ako u tako demokratskoj zemlji moze da se odbije usluga, ne vidim zasto u Srbiji ne bi mogla.

PETAR 1

10.04.2018 18:38

Ko zna sta je popila, mislim nista otrovno, samo zacinjeno,.

filava

10.04.2018 18:56

I to vino vam je previše...od mene ni to ne bi ste dobili...

Deda Đoka

10.04.2018 19:05

Florens Ajhman je persona non grata u Srbiji.

Gustav

10.04.2018 19:27

Ja ću da prijavim konobare što su ti dali vino! Čaša vode i tutanj.

Sociolog

10.04.2018 21:02

Sve pohvale za konobare,drago mi je da su obrazovani i da su culi za nju. A cim je bila potparolka Haskog tribunala,pa i za ocekivati je sto nije i gore prosla.

gorgonzola

10.04.2018 21:43

Ruke mu se pozlatile, e to je junak, ološu pokazati šta se misli o njoj i njoj sličnima

zix

10.04.2018 22:35

Kako te nije stid da dođeš? Dobro si ti ženo prošla. Konobarima čestitke.