150. "večiti derbi"
A. Dimitrijević

 

150.

A. Dimitrijević

150. , Foto: A. Dimitrijević

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Svi su se čudili delegiranju iskusnog sudije da prvi put u životu sudi večiti derbi. Posle utakmice je jasno sa kojim i kakvim zadatkom je poslat u Humsku 1.

Večeras se u Humskoj 1 obreo čovek loših namera. Čovek poslat sa samo jednim zadatkom - uniziti fudbalsku igru, sebe promovisati u neslavnu zvezdu večeri, uništiti sve dobro što odlikuje najveću utakmicu ovih prostora.

Čovek loših namera je vešto posmatrao svoj plen. Misao da se nađe u društvu odabranih, koji Partizanu nisu svirali penal dve decenije, obuzimala ga je i pomućivala ono što svaki sudija mora da ima na umu: on mora biti simbol pravičnosti i poštenja.

Prekšaj nad Nemanjom Mihailovićem je jedan od najeklatantnijih, gotovo udžbeničkih primera u kojima se nedvosmisleno dosuđuje najstroža kazna. Ne i kod čovek loših namera. Mirno je posmatrao i odmahivao rukom. Kao da želi da odbije bilo kakvu primisao savesti i morala, kao da su to kategorije koje načelniku Policijske uprave u Vrbasu nikada nisu bile poznate.

Tek što je Partizan poveo i kapitalizovao znatno sigurniju i ofanzivniju igru u polju tokom većeg dela prvog poluvremena, čovek zadatka je zaključio da mora energičnije izvršiti svoj deo posla.

Naknadno dosuđeni prekršaj u 25. minutu za igrače večitog rivala, dva nepostojeća ofsajda, od kojih je jedan bio krunisan poništenim golom Mihailovića su potpis nad najbrutalnijom krađom u istoriji večitih derbija.

Sudijska krađa je teško delo. Ova se dogodila noću, sa umišljajem. Tim teškim delom mora se pod pod hitno pozabaviti Fudbalski savez Srbije, njegovi disciplinski i drugi organi i društvo u celini. Najoštrije zahtevamo adekvatnu kaznu za počinjeno delo, pa makar počinilac bio i policajac, osoba koja je, gle apsurda, zadužena za čuvanje javnog reda i mira, a ne za njegovo remećenje pred milionskim auditorijumom Srbije.

FK Partizan".

Komentari (3)

strong

27.02.2016 22:04

gol Partiana igrac izvodi korner. centrira, igrac Partizana prihvata loptu u sesnaestercu i vraca je istom igracu koji je izveo korner, znaci aktivira se iz ofsajda. Ovaj centrira, a aktivirao se iz ofsajda... i GOL... objasnite strucnjaci da li je to dozvoljeno tj opravdano ili ne?

filips

28.02.2016 09:53

fk cz ovako pljacka od 1945 god.Stidi se zvezdo ,najveca zabludo nasih naivaca .

CIRINELA

28.02.2016 13:38

Da je bolje trenirao i naucio da se bolje baci verovatno bi bio penal. Ovako lose bacanje- nema penala.