Navijači Novog Pazara poznati po incidentima
Marko Metlaš
Navijači Novog Pazara poznati po incidentima

Marko Metlaš

Navijači Novog Pazara poznati po incidentima, Foto: Marko Metlaš

Ne prođe gostovanje nekog beogradskog kluba u Novom Pazaru a da na tribinama ne nastane haos! Navijači su na meču Superlige u nedelju skandirali najsramnije parole i veličali ratnog zločinca Nasera Orića, kao i vađenje organa Srbima na Kosovu i Metohiji! Zbog toga ne čudi što se Zukorlić u razgovoru za „Alo!” bez dlake na jeziku obrušio na klub iz Raškog okruga.

Muamer Zukorlić

Vesna Lalić

Muamer Zukorlić, Foto: Vesna Lalić

- Mislim da treba da pristupimo korenima problema, jer ukoliko se ne preseče dotok problema, kozmetičke intervencije ili stavovi neće imati nikakvog smisla. Ja sam lično, kao i članovi naše stranke, ukazivao na to da je FK Novi Pazar centar kriminala u tom gradu i regionu. Od brojnih zloupotreba pri izgradnji stadiona, preko kladionica, koje su glavni motiv zainteresovanosti gradske politike za ovaj klub, do brojih mahinacija u vezi sa fudbalskim transferima. Gradska vlast u Novom Pazaru kao pokrovitelj svih tih kriminalnih radnji manipuliše i samim navijačima. Kada su im potrebni za razne akcije, onda su njihovi, a kada im postanu teret, onda se ograđuju od njih - kaže Zukorlić.

Žandarmerija često ima pune ruke posla na mečevima Novog Pazara

Marko Metlaš

Žandarmerija često ima pune ruke posla na mečevima Novog Pazara, Foto: Marko Metlaš

O tome kako sprečiti da se ponove nemile scene, koje su postale uobičajne kada je u pitanju stadion u Novom Pazaru, Zukorlić kaže.

 

- Mora se staviti tačka od vladajućih političkih faktora u Novom Pazaru na pokroviteljstvo nad huliganima. To je ono što je specifično za ovaj fudbalski klub. S druge strane, ono što je zajedničko za sportske terene jeste opasnost koja se nadvila nad celim društvom gde imamo skoro prihvatanje kulture nasilja - nasilje nad decom, ženama, nasilja po raznim nacionalnim i verskim ekstremima. Zato sam nedavno predložio da se osnuje Nacionalni savet za pacifikaciju društva, koji bi predvodio sveopšti front protiv nasilja, jer, ako premijer kaže da nije siguran da ima snage da se nosi s tim huliganima, onda je to zaista poslednje upozorenje. Sam premijer može da nema snage da se sam obračuna sa huliganima, ali mora da ima snage da formira sveopšti front i da se kroz medije, obrazovanje i zakonodavstvo izbori protiv tog zla i da za početak lokalizuje taj požar koji je u eskalaciji - poručio je Zukorlić za „Alo!“.

Aleksandar Vučić

Vesna Lalić

Aleksandar Vučić, Foto: Vesna Lalić

 

Vučić: Boli svako „Ubij, zakolji!”

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tužan je i razočaran zbog povika sa tribina stadiona u Novom Pazaru. - Zabolelo me je to što su najtiše vikali: „Vučiću, pederu”. Mnogo glasnije su vikali: „Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji”, i pesme o Oriću, kao što su drugi pevali: „Ubij, zakolji da Turčin ne postoji”. To mora da se zaustavi. U Srbiji, dok sam ja predsednik Vlade, neću dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, niti bilo koji drugi građani - jasan je bio Vučić.

Save

Komentari (8)

momazver

30.08.2016 07:55

Muftija, sve vidim i sam.Ali ne vredi .Ja u tvoj *bezdlaki jezik* ne verujem!

Oduvek

30.08.2016 08:42

Centar kriminala u Srbiji su Zvezda i Partizan, to je opste poznata stvar !

mihailo

30.08.2016 12:11

@Oduvek - Navijači Zvezde i Partizana kao i svakog drugog kluba su samo jeftino topovsko meso... Predvodnici su u debeloj senci... kao i " bivši muftija " a sada narodni poslanik i kad su prozvani prave se ludi... ( odličnu fotografiju se izabrali ) Kao da su pali sa Marsa. Ja, Bože sačuvaj ! Riba ipak smrdi od glave.

Djuro

30.08.2016 10:46

Kriminalci su u Srpskom fudbalu u svim klubovima u kojima ima imalo para.Zato fudbal vise i ne pratim.Pratim samo kulturne i trofejne sportove.Zabranite ako smete kriminal u Srpskom fudbalu.Kome to odgovara???

duduludu

30.08.2016 11:51

Strasno tuga sta rade na tim utakmicama,da su pametni da zatvore te klubove to bi bilo najpametnije!

kiza

30.08.2016 13:54

Ma ti si mnogo fin , pucas iz kola ...

Ko si ti

30.08.2016 14:29

I ovaj bradati hostapler komentarise fudbal u Srbiji !

Skeptik

30.08.2016 14:55

Pogledajte prvu sliku pazljivo. sa desne strane ispod dve turske zastave (usred Srbije, zamislite samo dve srpske zastave u Turskoj na stadionu), nalazi se plava velika zastava sa marihuanom ispod koje pise mislim kanabis. Sto je isto, ili ti gandza. Pozdrav!