Filharmonija pod otvorenim nebom na Tašmajdanu
Beoinfo
Filharmonija pod otvorenim nebom na Tašmajdanu

Beoinfo

Filharmonija pod otvorenim nebom na Tašmajdanu, Foto: Beoinfo

"Tašmajdan je decenijama unazad bio mesto lepih sećanja, emocija, mesto koje sve Beograđane asocira na lepe uspomene. Od večeras ćemo imati trenutak kojeg će se sećati i nove generacije. Neko kao ovi mladi umetnici imaće mogućnost da se seća da su nastupili pred deset hiljada ljudi i zato svaka čast za Beograd i za Beograđane, svaka čast za ove divne mlade ljude. Mi ćemo nastaviti da budemo otvorenog duha, da slušamo ove mlade i kreativne ljude koji su imali ideju da jedan ovakav spekatakularan koncert podare Beogradu", rekao je Petronijević.

Filharmonija pod otvorenim nebom na Tašmajdanu

Beoinfo

Foto: Beoinfo

On se u ime Grada Beograda zahvalio mladim i kreativnim ljudima koji su predložili ovaj projekat, Ministarstvu pravde koje je uz Grad među prvima podržalo finansijski projekat i svim sponzorima i ljudima koji vole muziku, Tašmajdan i Beograd, saopštila je Služba za informisanje Grada Beograda.

Članovi filharmonije, 80 malih muzičara, pod dirigentskom palicom Bojana Suđića izveli su večeras na stadionu Tašmajdan kompozicije iz poznatih filmskih ostvarenja poput „Lovca na jelene”, „Ratova zvezda”, „Rokija”, „Pirata sa Kariba