Fejsbuk Facebook
Profimedia
Fejsbuk društvena mreža

Profimedia.rs

Fejsbuk društvena mreža, Foto: Profimedia.rs

“Fejsbuk” može da izazove impotenciju i razne druge seksualne poremećaje! Ovo je potpuno nov takav poremećaj s kojim se lekari sve češće susreću, lečenje je, takođe, novo jer se pacijenti “prevode” iz virtuelnog sveta u realnost, a kroz to sada prolazi i Zoran R. (35), kome se raspala veza čim je sa “fejsbuka” prešla u realnost.

Lečenje

Prof. dr Aleksandar Milošević kaže da je lečenje” virtuelnih pacijenata”, takođe, novo.

- Takvi pacijenti su sasvim drugačiji od onih koje smo lečili pre 10 ili 15 godina. Tada smo imali prerane ejakulacije, a sada da orgazma uopšte nema. Uvek je isti postotak populacije koja ima problem sa erekcijom - 30 odsto. Sa novim pacijentima moramo na fin način da uđemo u njihov problem i polako da ih vraćamo. Trenutni stav je da se oni leče 50 odsto vremena koje su proveli u vezama na internetu. Realnost je surova i oni moraju da budu spremni na sve probleme koje stvarne veze donose - naglašava on.

Ni za živu glavu nije hteo da se fotografiše, ali je pristao da ispriča svoju priču za “Alo!”, kao opomenu svima koji imaju slično iskustvo. Zoran je uspešan poslovni čovek, pametan, ali je bio dugo bez partnerke. Našao ju je na “mreži”, ne sluteći da će ga odvesti direktno kod doktora.

- Svidela mi se. Polako smo se otvarali jedno drugom. Zbližili smo se. Ali sve to u virtuelnom svetu! Rečenice, smajlići, srca i fotografije letele su s mog na njen ekran i obrnuto. Pisanje, kada si sam u prostoru, izvlači iz tebe sve ono što ni u snu ne bi rekao drugom biću koje, realno, ne poznaješ. Nema cenzure, blokada. Ne gledaju te nikakve oči, ne osećaš tuđu energiju pored sebe. Samo ste tu ti i ekran. Naravno, imali smo neverovatne trenutke. Takve, da su sve te rečenice i fotografije seksualno uzbuđivale. Sve se to završavalo masturbiranjem i maštanjem o njoj. Naravno da se rodila zavisnost. Sa druge strane, nisam znao kako ona stvarno izgleda, mekoću njene kože, načina gledanja, pokrete. Zvuk njenog glasa bio mi je nepoznat - priča stidljivo Zoran i dodaje da je razvio emocije na nešto što je virtuleno.

- Kako je sve to raslo, imao sam sve veću želju da budemo zajedno u realnosti. Istovremeno i strah i strepnju od prvog susreta, koji smo očigledno oboje odlagali. Ali i to se desilo. Prvo sam bio iznenađen da ona nije ista kao na fotografijama i zbunjen u njenom prisustvu. Ali je išlo nekako. Otišli smo zajedno na odmor. I, tu je došlo do kraha - od naše komunikacije do seksualnih odnosa. Uplašio sam se što nisam mogao da doživim orgazam, jer sam silno želeo da nam bude lepo kao i na Fejsbuku. A onda mi se desilo da od silnog iščekivanja i razmišljanja nisam mogao da postignem erekciju. Nismo više zajedno, a ja sam završio kod lekara - priča Zoran.

Prof. dr Aleksandar Milošević

Goran Srdanov

Prof. dr Aleksandar Milošević, Foto: Goran Srdanov

Prof. dr Aleksandar Milošević, urolog - seksolog, čiji je Zoran pacijent kaže za “Alo!” da su mreže i odnosi preko interneta rezultirali time da je čovek počeo da traži zadovoljstvo i rešenje svojih problema u virtuelnom svetu.

- Sada su tu ekstremne i apsurdne situacije da se sklapaju na Fejsbuku. Kasnije, kada se ti ljudi vide prvi put u realnom životu, javljaju se problemi, kakve ima Zoran. Sve je više takvih pacijenata i njihovi poremećaji su novi za nas. U njihovo lečenje uključujemo seksologa i psihijatra jer često fizički problemi u sekuslanosti imaju psihički uzrok. U startu moramo da prepoznamo da li je fizički sve u redu sa pacijentom, pa tek onda idemo na njegovo duhovno preobraženje - objašnjava taj stručnjak.

Komentari (2)

miso djuras

09.09.2017 07:45

ne zovite mi doktore.nikad moj vrsnjak nije omanuo prilikom dogovorenog sastanka preko ove masine.vi to nekom drugom doktore bacajte sarene laze.uz dvo postovanje vase struke samo sam se nasmejao i nista vise.ako to tvdite po sopstvenom iskustvu primite moje saucesce iskreno sazaljevam slucaj.

Milo Goodstein

09.09.2017 09:05

Zoran nije nju upoznao u virtuelnom svetu, on ju je u stvarnosti upoznao. Ono sto se desilo je da se Zoran zaljubio u ideju "Zorice". Kao sto je rekao nije znao kakvu je imala kozu boju glasa, njene navike, mane itd... pa je dao sebi slobodu da je zamisli, pa je stvorio sliku o njoj savrsene zene, ali se nazalost ispostavilo se neuklapala u njegovu sliku i razisli su se, ali razlog zbog cega su se razisli je zato sto se drzao te savrsene slike nezeleci nju da vidi onakvu kakva ona jeste.