Rodžer Federer
Profimedia
Rodžer Federer
Rodžer Federer, Foto: Profimedia

"Srbin je kompletirao fantastičnu sezonu, tri gren slema, šest mastersa, 11 turnira i na kraju, postao je prvi čovek u 46 godina dugoj istoriji ATP-a, koji je vezao četiri završna Mastersa, čime je oborio rekord Ivana Lendla od tri u nizu", ocenjuje Rojters.

Bi-Bi-Si (BBC) je konstatovao kako je je Đoković u sinoćem meču protiv Federera "prkosio logici" jer je osvojio 82 odsto poena na drugi servis i "samo" 62 odsto na prvi. 

Podseća se i na činjenicu da Novak još nije osvojio Rolan garos i prenosi njegova izjava da će gren slem u Parizu i 2016. biti na vrhu liste prioriteta, ali svakako ne jedini, pošto su na programu i Olimpijske igre u Riju.

Španski As naziva Đokovića kraljem svetskog tenisa i navodi kako je "Maestero" u tom stilu završio 2015. godinu.

Iskusniji od našeg asa, Rodžer Federer zna da će Noletu biti jako teško da ovaj poduhvat ponovi i naredne godine.

"Teško je igrati na ovakvom nivou sve vreme. To su sve detalji i male razlike. Jedan poen ovde ili onde nosi može mnogo toga da promeni."

"Ne možete stalno da pobeđujete, ali Novak je upravo zbog toga fantastičan ove godine. Takav sam bio ja, takav je bio Rafa, svi znamo koliko je teško vratiti se u isti ritam nakon jedne tako uspešne godine."

"Ovo nije Novakova prva dobra godina i nema sumnje da će se naredne sezone vratiti sa ogromnim samopouzdanjem jer zaista igra odlično. Naravno da neće imati lošu sezonu, ali biće mu teško da ostvari baš ovoliki uspeh.", rekao je švajcarski teniser.

Komentari (5)

Mislilac

23.11.2015 11:36

Sve više potvrđuješ da ne znaš gubiti narcisu!!!

Lela

23.11.2015 18:57

@Mislilac - Al zato ima ove sto lupaju minuse...mozda mu dignu moral?! Pa on je zreo da bude neciji trener.

JECA

23.11.2015 15:52

Hoce,hoce, videceš,a ti ceš još malkice pa u penziju luzeru.

Violeta

23.11.2015 18:42

Prvo i osnovno doticni gospodin treba da zna da Srbe najbolje pokrece inat i da ce sigurno zbog njegovih reci biti cak i bolji naredne sezone. O i jos nesto, ako sednes na njegovu stolicu, to ne znaci da ces biti On, jer jedan je Novak Djokovic. ?

Bata Niš

24.11.2015 08:57

Svako normalan oseća veliko poštovanje prema Novaku kao sportisti i čoveku i mi smo s razlogom ponosni na njega.Ali,ne treba shvatati zlurado Federerovo mišljenje.Jednostavno,on potiče iz sveta gde sami sebe i druge procenjuju realno.Za nas je Novak svetlo na kraju tunela.Svetao primer rada,posvećenosti i uspeha koji poput brilijanata obasjava turobnu svakidašnjicu.Mi njegovom uspehu dajemo gotovo mistični oreol i nećemo da čujemo bilokakvu realnu procenu koja se ne poklapa sa našim osećanjem.