Rodžer Federer
Profimedia
Rodžer Federer

Profimedia

Rodžer Federer, Foto: Profimedia

Federer je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici obavestio fanove da ga ove godine neće gledati na Olimpijskim igrama.

 

- Dragi navijači, veoma sam razočaran što objavljujem da neću predstavljati Švajcarsku na Olimpijskim igrama u Riju, kao i da ću propustiti ostatak sezone. Razmatrajući sve opcije posle konsultacija sa doktorima i mojim timom, doneo sam veoma tešku odluku da okončam 2016. jer mi je potrebna intenzivnija rehabilitacija zbog operacije kolena. Doktori su rekli da ukoliko želim da ostanem na terenu narednih nekoliko godina, što želim, moram da se u potpunosti oporavim - navodi se u saopštenju.

Zvanično najbolji teniser svih vremena je rekao i da je shvatio da je bio srećan tokom svoje karijere, jer nije imao puno problema sa povredama.

- Ljubav koju osećam prema tenisu, takmičenju, turnirima i naravno vama dragi fanovi ostaje. Motivisan sam kao nikad i planiram da svu svoju energiju usmerim ka tome da se vratim zdrav i snažan na teren - saopštio je Federer.

Podsetimo, Federer je pre samo četiri dana najavio da će igrati na Hopman kupu u januaru 2017. godine u Australiji, ali nakon ovog saopštenja i učešće na tom turniru se dovodi u pitanje.

Komentari (1)

Mina

26.07.2016 20:02

Sad barem moze da se potrudi da napravi dete ,jer su ovo cetvoro vestacki oplodjena