Banka Kredit Ekonomija Posao Advokat Ugovor
Shutterstock
Banka Kredit Ekonomija Posao Advokat Ugovor

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su tri osobe osumnjičene da su koristeći falsifikovanu dokumentaciju, u jednoj banci u Beogradu, sa računa preminulog sugrađanina podigli 10.000 evra, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dela prevare i falsifikovanje isprave uhapšeni su V.K. (46), S.M. (39) i D.Đ. (50).
Osumnjičenom D.Đ. na teret se stavlja i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Postoje osnovi sumnje da su V.K., S.M. i D.Đ. izradili falsifikovano ostavinsko rešenje, falsifikovano punomoćje i falsifikovanu ličnu kartu sa fotografijom osumnjičene V.K.

Na osnovu falsifikovanih dokumenta, kako se sumnja, sa računa jednog pokojnog sugrađanina osumnjičeni su iz jedne banke u Beogradu podigli 10.000 evra, da bi, nakon toga, D.Đ., sa falsifikovanim punomoćjem iz druge poslovne banke pokušao da podigne još 20 miliona dinara, kada je uhapšen.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Komentari (1)

Vlada

05.10.2017 16:44

Novac stedisa u Srbiji je velikoj opasnosti. Ukinuli su stedne knjizice i ustedjevina se sada podize preko licne karte. Zato postoje brojni slucajevi podizanja tudjih deviza sa stednih uloga preko falsifikovanih licnih karata. Ja sam svoje evre digao iz AIK banke i odneo u Jubmes banku gde sam dobio stednu knjizicu i sada pare mogu da podignem samo ja preko stedne knjizice.