Želi da bude  prvi strelac  Superlige:  Valeri Božinov
A. Dimitrijević
Želi da bude  prvi strelac  Superlige:  Valeri Božinov

A. Dimitrijević

Valeri Božinov, Foto: A. Dimitrijević

- Kao Bugarin, naravno da bih voleo da Ludogorec prođe. Volim svoju državu i to je prirodno razmišljanje. Ne mogu da pljujem zemlju iz koje dolazim. Stvarno bi bilo dobro za razvoj fudbala u mojoj otadžbini ako bi Ludogorec opet igrao u Ligi šampiona - rekao je Božinov, koji je takođe istakao da bi atmosfera u Ljutice Bogdana mogla da uplaši Bugare koji nisu navikli da igraju pod takvom presijom.

- Zvezdina velika prednost su njeni navijači. To govorim iz razloga što mi se čini da fudbaleri Ludogoreca nikad nisu igrali u onakvoj atmosferi kakva će ih sačekati naredne sedmice na "Marakani". "Delije" su, stvarno, Zvezdina velika prednost u ovom dvomeču. Odanost koji oni pokazuju ne verujem da će sutra veče pokazati publika u Razgradu. Biće mojim Bugarima teško pred toliko ljudi - tvrdi centarfor beogradskih crno-belih.

Nezaobilazno pitanje bilo je i to da li očekuje da će mu navijači Partizana zameriti zbog ovakvih stavova o atmosferi koju "delije" prave, Božinov se odmah ugrizao za jezik i ogradio se.

- Na bih voleo da me neko pogrešno protumači, znam da se ovde svaka izjava odmah analizira iz sto uglova. Partizan je u Srbiji moj jedini klub, klub koji volim i čijim navijačima se divim. Štaviše, to mi je dodatni motiv da navijam za Ludogorec - istakao je Božinov za "Mozzart sport".

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Ludogoreca i Crvene zvezde igra se u utorak od 20.00 časova u Razgradu. Revanš je na programu sedam dana kasnije u Beogradu.