Krema
shutterstock
Krema

shutterstock

Krema, Foto: shutterstock

BB krema - skraćeno za balzam za lepotu ("beauty balm"). Kreme s ovom oznakom vlaže kožu lica i smanjuju iritacije, ali ne mogu regulisati masnoću. Odgovara svim tipovima kože.

CC krema - skraćeni naziv za kontrolu boje ("color control") Neutrališe iritacije na licu i ublažava crvenilo. Sadrži aktivne supstance koje koži daju svežinu i glatku teksturu. Ne preporučuje se osobama koje imaju masnu ili problematičnu kožu.

DD krema - skraćeni naziv za dnevnu obranu ("daily defence"). Štiti kožu od svakodnevnih loših uticaja. Jako je dobra kod zaštite lica od sunca, ali stručnjaci ne preporučuju konstantno korišćenje DD kreme jer može zatvoriti pore lica. Najbolja je za stariju kožu.

EE krema - je skraćeni naziv za dodatni piling ("extra exfoliation"). EE krema obnavlja kožu skidajući mrtve ćelije s lica i štiti ga od sunca pružajući mu dodatnu vlagu. Neke od ovih krema imaju kombinovane elemente za zaštitu od UV zračenja i zaštitu od pojave akni. EE kreme ne bi trebalo često koristiti, a nisu namenjene osobama s tankom i osetljivom kožom.

PP krema - je skraćeni naziv za savršeno ružičasto ("perfect pink"), a koristi se kao baza za šminkanje. Sadrži čestice silikona koji popunjava neravnine na licu dajući mu gladak i uravnotežen izgled. Namenjene su svim tipovima kože, ali se savetuje da se koriste zajedno s drugim proizvodima za negu lica. Između PP kreme i šminke je dobro koristiti i toniranu kremu.