Ljubavni horoskop
Profimedia.rs
Ljubavni horoskop
Ljubavni horoskop, Foto: Profimedia.rs

OVAN 21. III - 20. IV

Slobodnim Ovnovima će sam početak godine biti kao iz najlepše ljubavne priče, jer će sve ići baš onako kako samo zamisliti možete. Bićete društveno vrlo aktivni, radićete neke stvari koje nikad niste. I bićete u društvima za koja ste smatrali, iz nekih samo vama znanih razloga, da su za vas nedostižna po mnogim osnovama. Spajaćete se na prijateljskom nivou, za početak, s ljudima kojima imaju viši društveni status od vašeg. Ipak, nijednoj strani to ne da neće smetati, već će delovati prilično stimulativno. Ipak, nećete pokazati onu vama prirođenu crtu da srljate u vezu i da gradite iluzionistička očekivanja. Bićete čvrsto na zemlji, razmišljaćete, možda prvi put u životu, trezveno i maksimalno hladne glave. Biraćete i bićete birani. Ipak, sama odluka s kim ćete biti i na kojim osnovama biće doneta u martu. Zauzeti Ovnovi imaju prevelika očekivanja od partnera.


BIK 21. IV - 21. V

Ma kakav bio vaš status, bili slobodni ili zauzeti, u toku većeg dela sledeće godine zov avanture će u vama biti toliko intenzivan da nećete moći izbeći pravljenje najrazličitijih gluposti zbog kojih ćete kasnije gorko zažaliti. Naravno, najviše razloga za žaljenjem će imati oni Bikovi koji u godinu ulaze kao zauzeti. Mnogi Bikovi će na proleće i na samom početku leta doživeti teške emotivne brodolome. Poželećete u tom periodu da iskočite iz svoje kože ili da vas jednostavno nema, da nestanete. Da se razumemo, sami nećete biti nijednog trenutka, ali mnogi od vas će neke posebne osobe koje su se u vas klele zameniti onim koje su manje vredne u svakom smislu. Mnogo mudrosti će vam biti potrebno ne biste li očuvali postignutu stabilnost. Bićete povređeni, ali ćete i vi biti ona strana koja nanosi drugome nemerljiv bol. Ipak, možda je i potrebno da se neke stvari dogode, možda je dobro ne opirati im se, već se prepustiti toku sudbine?! Sve mora u životu da se doživi.

 

BLIZANCI 22. V - 22. VI

Hvata vas ludilo, već u januaru i februaru. Vi kao da ste mačke, a ne ljudi?! Vi ste u krevetu totalno nezajažljivi. Vi kad nešto želite i osećate potrebu za nekom vrstom ventila ili oduška, vi zaista nemate ni mere, a ni kriterijume. U ovom periodu će vam biti važan samo broj i da se nešto dešava. Koliki je stepen ludila u delu vašeg mozga zaduženog za emocije i intimu, to je nepojmljivo čak i vama. Dobro je što će sve to proći skoro bez ikakvih posledica. Tako da Blizanci koji su već u dužim vezama ne treba da se brinu da će biti otkriveni. Za divno čudo, u drugoj polovini godine će mnogi Blizanci reći sudbonosno “da”! Kao da ćete se u prvom delu godine bukvalno iživeti i izludovati, a potom ćete se vezati do kraja života. Generalno, pred vama je vrlo zanimljiva i adrenalinom bogata godina. Čak i Blizanci u brakovima će živeti potpuno drugačije i kvalitetnije.

 

RAK 23. VI - 23. VII

Najradije biste neke ljude i situacije izbegli. Ipak, moraćete da se suočite sa svojim lošim izborima iz prethodnog perioda. Sam početak sledeće godine je, dragi moji Rakovi, veoma dobar za svođenje računa svih vrsta. Oni kojima ste ostali bilo šta dužni u emotivnom smislu očekuju od vas neka objašnjenja. Njabolje za vas i jeste da krenete putem otvorenosti i razumevanja za druge i njihove potrebe. Ne bi bilo dobro da bilo koju priču iza sebe ostavite nedorečenom. Budite iskreni i otvoreni prema onim ljudima koji to od vas zaista zaslužuju. Ne gazite ni po čijim osećanjima da neko ne bi sutra gazio po vašim! To je osnovna mudrost i nauka do koje morate doći u prvim mesecima sledeće godine. Zauzetim Rakovima je bolje da pođu od sebe, a ne da večito kritikuju drugu stranu. Imate i vi ogromnih mana, a partner se trudi da ih ne vidi, a kamoli da ih pominje ili da vam zbog njih bilo šta prebacuje?! Rešite se konačno da li želite da ostanete u zajednici ili ne.

 

LAV 24. VII - 23. VIII

Pazite dobro šta radite u januaru, to važi posebno za zauzete Lavove! Januar jeste mesec u kojem se praznuje i kad su svi veseli i opušteni, ali ukoliko ne budete imali kontrolu nad sobom i svojim postupcima, mogli biste kasnije platiti vrlo visoku cenu za svoje prilično bahato ponašanje. Nemojte dozvoliti da bilo ko o vama stvori mišljenje da ste sebični egoista koji misli samo na sebe i svoje ljubavne potrebe. Ne služite se obmanama i mahinacijama da biste dobili ono što želite. Poštujte osobu sa kojom ste ili sa kojom tek treba da se spojite. Mnogim Lavovima proleće može doneti ljubav kakvu su čekali čitav život, a onima koji su zauzeti pomenuti period godine nosi ozvaničenje veze. Ali sve to može da dobije već u drugoj polovini godine jedan potpuno drugačiji tok ukoliko ne uspete da shvatite da niste sami u toj vezi i da da biste dobili nešto sutra, već danas mnogo čega morate da se odreknete?!

 

DEVICA 24. VIII - 23. IX

Mnoge Device će u prvoj polovini godine, možda prvi put u životu, spoznati šta znači zaista voleti i u ljubavnoj vatri goreti. Sve u vašem životu bilo je stvar dobrog plana, pa i računa. Sve se odvijalo onako kako ste zamišljali. Uvek ste imali punu kontrolu nad svojim ljubavnim životom i time ste se čak i ponosili. Ali sada vam se dešava nešto nesvakidašnje. Zakoračićete na teren na kojem nikad niste ni mislili da ćete biti. Ljubav poprima totalno nove i do sada neslućene dimenzije za vas! Sve se menja, i to iz korena. Sve ono za šta ste znali juče, danas postaje stvar prošlosti. Sve ono što ste doživljavali kao sveto, sve u šta ste se kleli čitavog života, počinje da gubi svoj svaki smisao! Osetićete se kao da lebdite bez ikakvog smera i kursa. Ipak, prijaće vam nova osećanja. Mnoge od vas, drage moje Device, prvi put će se u sledećoj godini osetiti živim. Uživaćete, iako ćete biti potpuno van kontrole.

 

VAGA 24. IX - 23. X

Umoriće vas to što gde god se pojavite i ma šta da radite, to okolina tumači kao zavođenje. Uželeli ste se nekih potpuno normalnih odnosa sa okolinom bez ikakve tenzije i prinude. Osećate nikad jači poriv za slobodom. Mnoge Vage će bez ijedne reči ostaviti svoje čak i dugogodišnje partnere, samo da bi sebi dale oduška. Toliko ste se emotivno umorili da će mnogi od vas, veći deo godine provesti sami, ili pak u nekim površnijim vezama koje vam gotovo ništa neće značiti. Tek u drugoj polovini godine, kad Jupiter uđe u vaše sazvežđe, prodisaćete na pravi način i ponovo osetiti potrebu da sa nekim formirate čvršće emotivne odnose. Naravno, one Vage koje opstanu sa svojim partnerom, baš u toku jeseni odlučiće se na stupanje u brak. Period konfuzije će možda potrajati, ali ćete isto tako mnogo toga dobrog izvući iz njega. Da biste dalje išli kako treba, potrebno je sabiranje i realno sagledavanje svega.


ŠKORPIJA 24. X - 22. XI

Prosto nećete prepoznati sebe, pogotovo u prvom delu godine, kad kao da ćete gubiti zainteresovanost za suprotni pol! Ne možete sebi da se načudite, jer će vam se u proleće i leto nameštati neke situacije i prilike kojima biste se inače radovali, ali sada kao da je sve izgubilo draž. Čini vam se da ljubav, erotika i strast više nemaju nikakve primamljive boje. Slasti kao da je nestalo u svima i svemu oko vas. Ne osećate potrebu, niti vidite sebe u bilo kojem odnosu. Počinjete da se povlačite u sebe i neki svoj svet. Malo je lakše onim Škorpijama koje su u dužim i stabilnijim vezama, jer će u svom partneru videti onu vrstu oslonca koja im je potrebna! Period apatije i emotivnog lutanja će potrajati sve do kraja leta, kada ćete se opet probuditi i biti oni stari. Život, gledan očima ljubavi i strasti, ponovo će dobiti na smislu. U jesen i na samom kraju godine ćete se potruditi da nadoknadite propušteno.

 

STRELAC 23. XI - 21. XII

Vi ste pravi znalci kad se radi o bilo kojoj formi slobodne ljubavi. Pritom, ne prezate ni od čega. Ne vodite mnogo računa o tome da li je vaše ponašanje društveno ili na bilo koji drugi način prihvatljivo. Vi tvrdoglavo sledite svoje stavove i zacrtane misli, a ako neko pokuša da vam skrene pažnju na neke stvari, taj neće znati šta ga je snašlo. Vrlo ste borbeni i spremni na svaku vrstu akcije ne biste li dokazali ispravnost svojih postupaka, pa makar i znali da niste u pravu i da vam neko to govori iz najbolje namere. Ipak, vi ste, dragi moji Strelci, deca sreće. Što više i veće gluposti pravite, tim ste zaštićeniji i život se uvek nekako pobrine za vas da dođete na svoje! Ipak, u celoj sledećoj godini je Saturn u vašem znaku. To znači da biste za svoje postupke mogli platiti višu cenu nego obično! Saturn je dužnost i on će vas maksimalno zaštititi ukoliko se u bilo kom periodu sledeće godine odlučite na ulazak u brak.

 

JARAC 22. XII - 20. I

Vi se držite isključivo proverenih recepata u životu, pa i u ljubavnim odnosima! Vi ne volite mnogo da eksperimentišete i da isprobavate relacije sa onim ljudima za koje smatrate da su egzotični! Vama je, zapravo, svako egzotičan ako nije odmeren, uzdržan i na neki način hladan. Iako želite da budete u društvu sebi sličnih, u ovoj godini ćete imati vrlo malo prilike za upoznavanje ljudi koji vam odgovaraju po temperamentu i senzibilitetu. Moraćete da improvizujete više nego ikada. Nužni su kompromisi, koje ćete sa sobom i svojom prirodom morati napraviti samo da ne biste bili sami. Jer ma koliko bili skloni asketskom životu i poimanju sveta, i vama je potreban neko. Svakom je potreban neko. Ta želja će u ovoj godini biti jača nego ikada. Zauzetim Jarčevima dolazi savršen period za ozvaničenje i ozakonjenje veze u kojoj su. Meseci koji se ističu po intenzitetu ljubavnih dešavanja za vas su januar, februar, maj, avgust i novembar naredne godine.


VODOLIJA 21. I - 19. II

Osećate potrebu da sve promenite, i to na radikalan način, u svom ljubavnom životu. Sve ono za šta ste znali, što i kako su vas učili i sva ona znanja i iskustva koja ste stekli u životu, u prvoj polovini godine potpuno padaju u vodu. Ništa više ne može da bude isto, počevši već od drugog meseca iduće godine, kada ćete doneti neke veoma važne zaključke i usmeriti se ka potpuno novim ciljevima u ljubavnom životu, za koje znate da će vam doneti korist u bliskoj budućnosti. Došlo je i to vreme da se i vi, drage moje Vodolije, opametite i počnete da mislite na duge staze, a ne od danas do sutra, kako je slučaj bio do sada. Mnoge Vodolije će vrlo brzo delovati i već nekako od proleća i leta će funkcionisati na bitno različitim osnovama! To može da znači i da ćete razmišljati i o ulasku u zajednicu trajnijeg karaktera! Nakon totalnog haosa u prethodnih nekoliko godina, dolazi vam lepo vreme i period sreće u ljubavi, koja vam već u ovoj godini širom otvara vrata!

 

RIBE 20. II - 20. III

To koliko je haotična situacija u emotivnom segmentu vašeg života, vi tek sada počinjete da uviđate. Dubinu štete koju ste sami sebi svojim lošim izborima naneli u ne tako davnoj prošlosti tek ćete imati priliku da izmerite, ali i da sanirate. Prva polovina godine za mnoge Ribe donosi brojna otrežnjujuća saznanja o sebi pre svega, ali i bivšim, kao i sadašnjim partnerima, naravno, ukoliko ste zauzeti. Mnoge Ribe će se osetiti izigrano i prevareno. Čini se kao da ste postali žrtva svog najjačeg oružja - emotivne manipulacije. U ljubavi se osećate poraženo, čak i totalno razbijeno. Sve do leta ćete sakupljati delove svoje emotivne konstrukcije, koja se raspala! Bićete spremni za nov početak na novim osnovama već od druge polovine godine. Prilično brzo ćete se regenerisati. Ipak, samo jedne stvari se držite: nikako i nipošto se ne vraćajte u prošlost! Dozvoljeno vam je, čak je i preporučljivo, da budete zlopamtilo