Hrvatski huligani su izvukli deblji kraj
Marko Metlaš
Hrvatski huligani su izvukli deblji kraj

Marko Metlaš

Hrvatski huligani su izvukli deblji kraj, Foto: Marko Metlaš

Oni će kaznu izdržavati u Srbiji, posle čega će svakome od njih biti izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u narednih pet godina.

Sa tužilaštvom su nagodbe sklopili Ivan Mišković, Stjepan, Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug i Ante Firić dok se sa kik-bokserom Damirom Tovarovićem još pregovara.

Kako „Alo!“ saznaje, Mišković se nagodio na kaznu zatvora od četiri meseca, a Podrug na pet meseci. Po šest meseci će robijati Mihovilović, Baković i Firić.

Krvavih glava sprovedeni u svlačionice

Marko Metlaš

Krvavih glava sprovedeni u policiju, Foto: Marko Metlaš

- To je najbrži i najjeftiniji način okončanja krivičnog postupka - rekao je naš izvor iz istrage.

Petorka se dosad branila ćutanjem, ali je juče iznela odbranu.

- Oni su rekli da su u Beograd došli turistički kako bi gledali derbi. Ispričali su da navijaju za Partizan i da su sami kupili karte, kao i da nisu nikakvi plaćenici - rekla je za „Alo!“ branilac Splićana advokat Maja Trkulja.

Ona je navela da ove sporazume treba da aminuje sud, a ukoliko se to desi, njeni klijenti će kaznu da služe u zatvoru u Sremskoj Mitrovici.

Profesionalni fajteri

Firić je sa najdužim dosijeom, a svi oni su profesionalni fajteri. Imaju i agenciju „Pitbul“, istog naziva kao i bokserski klub.

Hrvatski huligani terete se za nasilje na tribinama. Oni su uhapšeni na 156. večitom derbiju, u kojem su učestvovali u jednom od najvećih i najbrutalnijih međusobnih sukoba na Jugu u istoriji tribine.

Deblji kraj su izvukli Hrvati, od kojih su neki skinuti do gole kože, pa gole kože i razbijenih glava izbačeni sa tribine na teren.

Prema pisanjima medija, trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči. Navodno su Ante Firić (26) i kik-bokser Damir Tovarović dobili 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj koji bi izazivao nered.

U opštoj tuči teško su povređeni hrvatski državljani. Firić se lečio na VMA jer je zadobio kontuziju glave, nagnječenje mozga i povredu šake. Tovaroviću su dijagnostifikovani nagnječenje mozga i lom vilice. Mihoviloviću je slomljen nos, dok je Podrug prošao s lakšim povredama.

Komentari (1)

nedjo

24.01.2018 16:12

ovo po kratkom