Hašim Tači
EPA/Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

EPA/Valdrin Xhemaj

Hašim Tači, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Tači je od njega zatražio podršku SAD u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom, demarkaciji sa Crnom Gorom i transformaciji Kosovskih bezednosnih snaga u oružane snage.

"Zahvalni smo za stalnu podršku SAD-a, koja je bila odlučujuća za slobodu i nezavisnost Kosova. Trampove poruke i čestitke ohrabruju i radićemo još više na ostvarivanju naših ciljeva", rekao je Tači, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se navodi, Tači je Džonsona informisao o "uspostavljenom konsenzusu o ratifikaciji sporazuma o obeležavanju granične linije sa Crnom Gorom, procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, kao i o neophodnosti transformacije KSB-a u vojsku Kosova".

Tači je, kako se navodi, zatražio podršku SAD za sve ove procese kako bi oni bili uspešno okončani, te istakao da su "SAD najvažniji partner Kosova i najveći prijatelj kosovskog naroda".

Senator Džonson, koji je u Prištinu doputovao iz Beograda, obećao je "punu podršku" SAD u svim navedenim oblastima, stoji u saopštenju iz Tačijevog kabineta.

Džonson se ranije sastao i sa kosovskim premijerom, a nije davao izjave za javnost.