mondijal
Alo/V. Marković
mondijal

Alo/V. Marković

Uručeni prvi navijački pasoši, Foto: Alo/V. Marković

Na svečanoj ceremoniji, u sklopu promocije Mundijala u Rusiji, Čepurin je "pasoše", koji uz kartu omogućavaju ulaz na utakmicu i besplatno korišćenje javnog prevoza u gradovima-organizatorima, dodelio Ognjenu i Nebojši Pokmici, Milanu Stoiljkoviću, Milošu Miloševiću i Stefanu i Urošu Draškiću.

"Ovo je vrlo važan dan za sve navijače u Srbiji. Svetsko prvenstvo je ogroman događaj, a posle novog šestogodišnjeg mandata predsednika Vladimira Putina je najbitniji događaj. Sagrađeno je 12 modernih stadiona, među kojima su oni u Samari, Kalinjingradu i Moskvi gde će igrati Srbija", rekao je Čepurin u Ruskom domu.

Aleksandar Čepurin

Alo/V. Marković

Aleksandar Čepurin i Jovan Šurbatović, Foto: Alo/V. Marković

Da bi se izdao "pasoš navijača" neophodno je da gosti šampionata na zvanicnom sajtu FIFA nabave ili naruče kartu za neku od utakmica prvenstva.

Nakon prosleđenog broja karte ili broja zahteva, na sajtu "FAN ID" da se registruju i odaberu jednu od ponuđenih opcija dostave "pasoša navijača" u Ruski dom u Beogradu.

Bez navijačkog pasoša neće biti moguće ući na stadione čak i ako osoba ima ulaznicu kod sebe.

S druge strane, uz ovaj dokument navijač će moći da se kreće gradskim prevozom u gradovima domaćinima Mondijala.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održava se od 14. juna do 15. jula, a reprezentacija Srbija nalazi se u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.