Kada Kupanje
Profimedia
Kada Kupanje

Profimedia

gubite kilograme, Foto: Profimedia

Naučnici sa univerziteta "Loughborough" testirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stepeni.

Dobra vest za sve one koji vole da se izležavaju u kadi. Topla voda i opuštanje mogu vašem zdravlju doprineti baš isto kao i 30-minutna šetnja.

Naučnici sa univerziteta Loughborough testirali su 14 muškaraca na način da su morali da voze bicikl jedan sat, nakon čega bi sat vremena ležali u kadi s vodom temperature 40 stepeni.

Iako je vožnja biciklom potrošila više kalorija, opuštanje u kadi je takođe otopilo kalorije i to količinu koja bi se izgubila 30-minutnom šetnjom, zbog povećanja telesne temperature, piše Dejli Mejl.

Ispitanicima se kroz 24 sata merila količina šećera u krvi, a rezultat je pokazao nižu količinu nakon kupanja, nego nakon bicikliranja.

Prema istraživanju, "pasivno zagrejavanje" smanjuje upalu te se koristi kao medicinski tretman u Finskoj, a u časopisu JAMA Internal Medicine navodi se da provođenje vremena u sauni pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.